Fujiko F. Fujio Museum, Japan

Korang peminat Doraemon? Kami laki bini memang membesar dengan cerita Doraemon. Kecik-kecik dulu ingat lagi tunggu cerita Doraemon kat TV jam 7 malam. Mak bising time solat tengok TV. HihihiKami sangat teruja untuk mengunjungi muzium Doraemon ketika percutian kami ke Tokyo pada…

  • Post published:18 March 2018
Continue ReadingFujiko F. Fujio Museum, Japan

The Skytree North Tokyo, Japan

Ramai yang bertanyakan kami penginapan kami sewaktu bercuti di Tokyo, Jepun. Ramai yang cakap cantik, murah & nampak selesa. Memang cantik pon!! Harganya juga agak murah untuk penginapan yang terletak di tengah bandar Tokyo. Mira ada kongsikan Tips Percutian ke Tokyo sebelum…

  • Post published:5 March 2018
Continue ReadingThe Skytree North Tokyo, Japan

7 Wonders Hostel, Singapore

Baru berkesempatan nak share dengan korang tempat tinggal kami ketika menjelajah ke Singapore bulan Oktober 2017 yang lepas (baru sempat nak share hohoho ampunnnn). Kalini percutian kami disertai dengan adik-adik Mira. Saja je jalan-jalan nak terokai bandar Singapura. Padahal Singapore ni sebelah…

  • Post published:7 January 2018
Continue Reading7 Wonders Hostel, Singapore

7 Tips di Sanrio Puroland, Japan

Korang peminat Hello Kitty? Geram tengok barang-barang comel Hello Kitty? Sanrio Puroland adalah tempat yang wajib korang pergi kalau mengembara ke Tokyo Jepun! Sanrio Puroland Sanrio Puroland merupakan taman tema yang terletak di Tama Centre, Tokyo. Sanrio Puroland ini adalah taman tema indoor iaitu dalam…

  • Post published:1 December 2017
Continue Reading7 Tips di Sanrio Puroland, Japan

Biskut Kapal Sedap ke??

Post sebelum ni mira pernah share pasal Biskut Kapal ni.. Tak sangka ramai yang wassup mira tanya ada tak lagi biskut kapal nih. Maaf ya ada yang mira tak sempat reply Demi korang kita usahakan ok.. Actually masa kat Jepun haritu tak…

  • Post published:4 October 2017
Continue ReadingBiskut Kapal Sedap ke??

Biskut Kapal HALAL (Alfort)

Sebelum travel ke jepun selalu baca kat blog-blog yang antara makanan yang boleh dijadikan cenderamata adalah BISKUT KAPALPastu tengok belek gambar kotak biskut kapal tu cam tak sedap je hahaha (ada ke tengok dari luaran packaging biskut kapal tu??) Ni lah dinamakan…

  • Post published:27 September 2017
Continue ReadingBiskut Kapal HALAL (Alfort)

Ke Manakah Kita Ayra Afya?

Hope you guys enjoy the video! New movies coming soon!! Hahaha. Mira buat movie ni masa kami dalam perjalanan ke Tokyo, Japan. Saja seronok-seronok dan kenangan buat kami sekeluarga. Apa pengalaman anda travel bersama keluarga anda? Jom kongsikan dengan mira!

  • Post published:8 September 2017
Continue ReadingKe Manakah Kita Ayra Afya?