10 Tips Camping bersama Anak Kecil

Sebenarnya rasa tak layak nak bagi tips ni hehe sebab kami memang baru je nak berjinak-jinak nak try family camping. Dulu sebelum kawin Mira & Zyzool biasa la tido khemah nih time hiking hehe. Pastu dah ada anak kiteorang lebih kepada family…

Continue Reading 10 Tips Camping bersama Anak Kecil

5 Tips Membeli Tiket Feri ke Batam

5 Tips Membeli Tiket Feri JB-Batam Ramai yang tanya Mira kat instagram bagaimana nak beli tiket feri ke Batam. Haritu Mira dah kongsikan di ig story tapi biasalah manusia mudah lupa. Mira pon kadang-kadang terlupa hihi. Jadi untuk senangkan korang moh ler…

Continue Reading 5 Tips Membeli Tiket Feri ke Batam

9 Tips Membawa Bayi Travel Musim Sejuk​

Nak bawa bayi anda travel ketika musim sejuk? Banyak persediaan yang perlu kita ambil kira jika ingin membawa bayi travel ketika musim sejuk.“Mira, i teringin la main salji!! Ok tak i nak bawa my baby travel musim winter?”Hui hui shuuusah i nak…

Continue Reading 9 Tips Membawa Bayi Travel Musim Sejuk​

6 Tips Membeli Tiket Feri Melaka-Dumai

Sampai je Terminal Feri Melaka tutuplah pulak. Esok buka pukul berapa ni? Cari dalam website pon tak jumpa. Huhuhu tulah yang terjadi pada kami tempoh hari. Jom Mira kongsikan 6 Tips Membeli Tiket Feri Melaka ke Dumai Indonesia. 6 Tips Membeli Tiket…

Continue Reading 6 Tips Membeli Tiket Feri Melaka-Dumai

9 Tips Pertama Kali Menaiki Kapal Terbang

Alhamdulillah sepanjang kami menaiki kapal terbang tak pernah lagi tertinggal atau terlepas pesawat. Alhamdulillah!! Tipsnya datang awal! Naik kapal terbang ni bukan macam naik bas taw. Totally different!! Flight pukul 10 pagi korang datang lapangan terbang pukul 9:30 pagi? Buhbye la gitu!!…

Continue Reading 9 Tips Pertama Kali Menaiki Kapal Terbang

36 Tips Backpack ke Bangkok Thailand

Dah lama Zyzool ajak Mira backpack ke Bangkok Thailand. Ermmm masa tu tak terbukak lagi hati iolsss nak naik train ke Bangkok. Tapi kalini Zyzool betul-betul insist kita backpack ke Bangkok dari JB. Apalagi jom pack bag gabak yom!!!! Siap cakap lagi…

Continue Reading 36 Tips Backpack ke Bangkok Thailand

4 Tips Anak Tidak Mudah Meragam

Anak kadang-kadang meragam tu normal la kan? Kita la kena pandai tackle macamana nak anak kita dalam mood yang menyeronokkan. Jom Mira kongsikan 4 tips anak tidak mudah meragam ketika keluar. Sementara Zyzool ada kerja kat Hatten Hotel Melaka ni Mira, Ayra…

Continue Reading 4 Tips Anak Tidak Mudah Meragam

21 Tips Pengembaraan ke Batam Indonesia

Cuti Raya Cina yang lepas kami berkesempatan meneroka Batam, Indonesia. Tetiba je Zyzool ajak, apalagi terus la kita pack barang-barang dalam beg gabak. Malam sebelum tu terus booked tempat tinggal & beli insurans. Hehehe.. Itinerari Batam memang Mira dah sediakan siap-siap dalam…

Continue Reading 21 Tips Pengembaraan ke Batam Indonesia

8 Tips Anak Sentiasa Gembira Sepanjang Percutian

Bercuti bersama anak kadang-kadang memenatkan. Lagi kalau anak tak nak bekerjasama. Menangis je kerjanya. Buat macamana pun anak tetap menangis. Aduh! Huaaaa stressnya cuti!!! Hehehe korang pernah ke rasa macam ni? Bagaimana nak memastikan anak anda gembira sepanjang percutian? Ok jom kami…

Continue Reading 8 Tips Anak Sentiasa Gembira Sepanjang Percutian

Gold Coast: Go Card or Go Explore?

Aduh Aduh aduh aduh..Aduh Aduh sayang..Aduh Aduh silap besar abang..Aduh Aduh kalau kau temberang...Ok ni serius ni tak temberang ekeke... Nak pilih mana nih bila bercuti ke Gold Coast? Go Card ke Go Explore? Eh cop bukan sama je ke dua-dua kad…

Continue Reading Gold Coast: Go Card or Go Explore?