9 Tips Membawa Bayi Travel Musim Sejuk​

Nak bawa bayi anda travel ketika musim sejuk? Banyak persediaan yang perlu kita ambil kira jika ingin membawa bayi travel ketika musim sejuk. “Mira, i teringin la main salji!! Ok tak i nak bawa my baby travel musim winter?” Hui hui shuuusah i nak jawab ni Kalau i cakap tak…

Continue Reading

6 Tips Membeli Tiket Feri Melaka-Dumai

Sampai je Terminal Feri Melaka tutuplah pulak. Esok buka pukul berapa ni? Cari dalam website pon tak jumpa. Huhuhu tulah yang terjadi pada kami tempoh hari. Jom Mira kongsikan 6 Tips Membeli Tiket Feri Melaka ke Dumai Indonesia. 6 Tips Membeli Tiket Feri Melaka ke Dumai 1. Tiket hanya boleh…

Continue Reading

Tips Pertama Kali Menaiki Kapal Terbang

TIPS MENAIKI KAPAL TERBANG Alhamdulillah sepanjang kami menaiki kapal terbang tak pernah lagi tertinggal atau terlepas pesawat. Alhamdulillah!! Tipsnya datang awal! Naik kapal terbang ni bukan macam naik bas taw. Totally different!! Flight pukul 10 pagi korang datang lapangan terbang pukul 9:30 pagi? Buhbye la gitu!! Hehehe ok meh Mira…

Continue Reading

36 Tips Backpack ke Bangkok Thailand

Dah lama Zyzool ajak Mira backpack ke Bangkok Thailand. Ermmm masa tu tak terbukak lagi hati iolsss nak naik train ke Bangkok. Tapi kalini Zyzool betul-betul insist kita backpack ke Bangkok dari JB. Apalagi jom pack bag gabak yom!!!! Siap cakap lagi kat Zyzool "I takda benda kot nak beli…

Continue Reading

Tips Anak Tidak Mudah Meragam

Cuti kali ni kira cuti amik kesempatan gitewww 😆 Sementara Zyzool ada kerja kat Hatten Hotel Melaka ni Mira, Ayra & Afya ambil peluang pusing bertiga di Malacca City Centre 😜 Nampak macam berjaya jalan-jalan bertiga playing tourist tanpa ayah semalam 🤣 dah la tanpa baby carrier & stroller fuh 😰 Ada yang DM tanya Mira…

Continue Reading

21 Tips Pengembaraan ke Batam Indonesia

Cuti Raya Cina yang lepas kami berkesempatan meneroka Batam, Indonesia. Tetiba je Zyzool ajak, apalagi terus la kita pack barang-barang dalam beg gabak. Malam sebelum tu terus booked tempat tinggal & beli insurans. Hehehe.. Itinerari Batam memang Mira dah sediakan siap-siap dalam Google Drive manalah tahu kot-kot la kan ada…

Continue Reading

8 Tips Anak Sentiasa Gembira Sepanjang Percutian

Bercuti bersama anak kadang-kadang memenatkan. Lagi kalau anak tak nak bekerjasama. Menangis je kerjanya. Buat macamana pun anak tetap menangis. Aduh! Huaaaa stressnya cuti!!! Hehehe korang pernah ke rasa macam ni? Bagaimana nak memastikan anak anda gembira sepanjang percutian? Ok jom kami kongsikan!! Alhamdulillah kami belajar banyak cara untuk memastikan…

Continue Reading

Gold Coast: Go Card or Go Explore?

Aduh Aduh aduh aduh.. Aduh Aduh sayang.. Aduh Aduh silap besar abang.. Aduh Aduh kalau kau temberang... Ok ni serius ni tak temberang ekeke... Nak pilih mana nih bila bercuti ke Gold Coast? Go Card ke Go Explore? Eh cop bukan sama je ke dua-dua kad nih? Aduh jangan temberang…

Continue Reading

Tips Suami Selalu Bawa Pergi Bercuti

Tahun ni je suami Mira bawak kami sekeluarga pergi bercuti ke 5 buah negara!! Tak perlu ke luar negara pon tak pe.. Dapat bercuti dalam negara pon dah seronok sangat kan?? Hehe haaa nak taw tak rahsia macamana nak suami selalu bawak kita pergi bercuti?? Ok meh Mira kongsikan dengan…

Continue Reading

50 Tips Percutian ke Seoul Korea

TIPS PERCUTIAN KE KOREA Buat anda yang bakal ke Korea & merancang percutian ke Korea, nak tahu tak Tips Percutian ke Seoul Korea? Hehehe meh kami kongsikan 50 Tips Percutian ke Seoul Korea kami baru-baru ini. Tips Percutian ke Seoul Korea 1. TIKET PENERBANGAN ni kalau nak murah memang kena…

Continue Reading
Close Menu