Hatten Hotel Melaka, Malaysia

Pada hujung minggu yang lepas kami berkesempatan merasai pengalaman menginap di Hatten Hotel Melaka selama 2 hari 1 malam. Seronok walaupon hanya sekejap tetapi dapat larikan diri dari rutin harian sangat-sangat bermakna buat Mira. hihihihi... Boleh release sikit minda & badan nih walaupon anak-anak kita angkut sekali. Dah tentu #MYFamilyTravel…

Continue Reading

Tokyo One Piece Tower, Japan

Kami berkesempatan melawati Tokyo One Piece sewaktu kunjungan kami ke Tokyo Jepun yang lalu. Tempat ini awal-awal lagi Zyzool dah maklum pada Mira untuk masukkan dalam itinerari kami kerana Zyzool adalah peminat anime One Piece. Hehehe Mira ingat lagi dulu time study, kalau ada waktu terluang mesti Zyzool layan anime…

Continue Reading

Fujiko F. Fujio Museum, Japan

Korang peminat Doraemon? Kami laki bini memang membesar dengan cerita Doraemon. Kecik-kecik dulu ingat lagi tunggu cerita Doraemon kat TV jam 7 malam. Mak bising time solat tengok TV. HihihiKami sangat teruja untuk mengunjungi muzium Doraemon ketika percutian kami ke Tokyo pada September 2017. Muzium Doraemon atau dikenali sebagai Fujiko…

Continue Reading

The Capital Residence Suites, Brunei

Pada awalnya Zyzool suruh Mira cari penginapan kami di Brunei, Mira pilih hotel lain yang dalam within bajet kami iaitu RM150 semalam. Tapi selepas Mira baca-baca info mengenai Brunei rupanya susah betul nak dapat pengangkutan awam di sana. Katanya bas memang ada tetapi tak mengikut waktu yang ditetapkan. Kadang tunggu…

Continue Reading

The Skytree North Tokyo, Japan

Ramai yang bertanyakan kami penginapan kami sewaktu bercuti di Tokyo, Jepun. Ramai yang cakap cantik, murah & nampak selesa. Memang cantik pon!! Harganya juga agak murah untuk penginapan yang terletak di tengah bandar Tokyo. Mira ada kongsikan Tips Percutian ke Tokyo sebelum ini. Klik sini! 7 Tips Percutian ke Tokyo…

Continue Reading

7 Wonders Hostel, Singapore

Baru berkesempatan nak share dengan korang tempat tinggal kami ketika menjelajah ke Singapore bulan Oktober 2017 yang lepas (baru sempat nak share hohoho ampunnnn). Kalini percutian kami disertai dengan adik-adik Mira. Saja je jalan-jalan nak terokai bandar Singapura. Padahal Singapore ni sebelah je dengan Johor Bahru. hihi Biasanya kami pergi…

Continue Reading

7 Tips di Sanrio Puroland, Japan

Korang peminat Hello Kitty? Geram tengok barang-barang comel Hello Kitty? Tempat ni wajib korang pergi kalau mengembara ke Tokyo Jepun! SANRIO PUROLAND Sanrio Puroland merupakan taman tema yang terletak di Tama Centre, Tokyo. Sanrio Puroland ini adalah taman tema indoor iaitu dalam bangunan. So tak perlu risau kalau cuaca hujan ke sejuk ke. Ada…

Continue Reading

Biskut Kapal Sedap ke??

Post sebelum ni mira pernah share pasal Biskut Kapal ni.. Tak sangka ramai yang wassup mira tanya ada tak lagi biskut kapal nih. Maaf ya ada yang mira tak sempat reply Demi korang kita usahakan ok.. Actually masa kat Jepun haritu tak betul-betul menghayati kesedapan biskut kapal nih.. hehe sebab…

Continue Reading

Susu Pisang Korea Halal (Binggrae)

Susu pisang ni di Korea sangatlah popular. Kalau travel ke Korea mesti cari susu pisang nih dulu dan post di instagram hehe Actually ada 3 perisa susu ni di Korea. Banana, Melon & Strawberry. Ketiga-tiga perisa ni mira dah try masa kat korea & memang sedaaappp Tapi yang paling sedap…

Continue Reading

Biskut Kapal HALAL (Alfort)

Sebelum travel ke jepun selalu baca kat blog-blog yang antara makanan yang boleh dijadikan cenderamata adalahBISKUT KAPAL!Pastu tengok belek gambar kotak biskut kapal tu cam tak sedap je hahaha (ada ke tengok dari luaran packaging biskut kapal tu??) Ni lah dinamakan“DONT JUDGE THE BOOK BY ITS COVER”hahahaSo kat jepun duk…

Continue Reading
Close Menu