Tokyo One Piece Tower, Japan

Kami berkesempatan melawati Tokyo One Piece sewaktu kunjungan kami ke Tokyo Jepun yang lalu. Tempat ini awal-awal lagi Zyzool dah maklum pada Mira untuk masukkan dalam itinerari kami kerana Zyzool adalah peminat anime One Piece. Hehehe Mira ingat lagi dulu time study, kalau ada waktu terluang mesti Zyzool layan anime…

Continue Reading

Fujiko F. Fujio Museum, Japan

Korang peminat Doraemon? Kami laki bini memang membesar dengan cerita Doraemon. Kecik-kecik dulu ingat lagi tunggu cerita Doraemon kat TV jam 7 malam. Mak bising time solat tengok TV. HihihiKami sangat teruja untuk mengunjungi muzium Doraemon ketika percutian kami ke Tokyo pada September 2017. Muzium Doraemon atau dikenali sebagai Fujiko…

Continue Reading

The Skytree North Tokyo, Japan

Ramai yang bertanyakan kami penginapan kami sewaktu bercuti di Tokyo, Jepun. Ramai yang cakap cantik, murah & nampak selesa. Memang cantik pon!! Harganya juga agak murah untuk penginapan yang terletak di tengah bandar Tokyo. Mira ada kongsikan Tips Percutian ke Tokyo sebelum ini. Klik sini! 7 Tips Percutian ke Tokyo…

Continue Reading

7 Tips di Sanrio Puroland, Japan

Korang peminat Hello Kitty? Geram tengok barang-barang comel Hello Kitty? Tempat ni wajib korang pergi kalau mengembara ke Tokyo Jepun! SANRIO PUROLAND Sanrio Puroland merupakan taman tema yang terletak di Tama Centre, Tokyo. Sanrio Puroland ini adalah taman tema indoor iaitu dalam bangunan. So tak perlu risau kalau cuaca hujan ke sejuk ke. Ada…

Continue Reading

Itinerari Tokyo 7 hari 6 malam

Minta maaf korang Mira lambat update itinerari Tokyo. Ada pelbagai kekangan nak lengkapkan itinerari Tokyo hehehe. Sebelum ini Mira pernah kongsikan tips percutian ke Tokyo Jepun di facebook. Untuk baca post sebelum ini boleh tekan link sini ya 11 Tips Percutian ke Tokyo Jepun 7 hari 6 malam Melalui post…

Continue Reading

Cenderamata dari Jepun

Sebenarnya percutian bajet memang murah tapi beli barang cenderamata nih yang duit mencurah-curah keluar. ahahaha. Serious tak tipu!Mira nih pantang nampak benda comel sikit mesti rasa nak beli. Hahaha adoiiii laLagi la nampak barang Hello Kitty ke, Disney Princess geram je rasa. Alasan belikan untuk anak. Wakakaka. Pastu pikir tah…

Continue Reading

Biskut Kapal Sedap ke??

Post sebelum ni mira pernah share pasal Biskut Kapal ni.. Tak sangka ramai yang wassup mira tanya ada tak lagi biskut kapal nih. Maaf ya ada yang mira tak sempat reply Demi korang kita usahakan ok.. Actually masa kat Jepun haritu tak betul-betul menghayati kesedapan biskut kapal nih.. hehe sebab…

Continue Reading

Biskut Kapal HALAL (Alfort)

Sebelum travel ke jepun selalu baca kat blog-blog yang antara makanan yang boleh dijadikan cenderamata adalahBISKUT KAPAL!Pastu tengok belek gambar kotak biskut kapal tu cam tak sedap je hahaha (ada ke tengok dari luaran packaging biskut kapal tu??) Ni lah dinamakan“DONT JUDGE THE BOOK BY ITS COVER”hahahaSo kat jepun duk…

Continue Reading

11 Tips Membawa Anak Kecil Mengembara Ke Tokyo Jepun

Mental kena kuat nak bawak anak mengembara nih.. Lagi-lagi travel ala backpackSemua sendiri..Dari pengangkutan sendiri..Tempat tinggal sendiri..Mana nak pergi semua sendiri..So perancangan tu pentingKalau hiking kita penat bawak beg hiking kat belakang badan pastu nak kejar sunset/sunrise. Dengan penat daki gunung 80 darjah lagik. Tu tak masuk jalan berlumpur. Muke…

Continue Reading

Baby Rest Dalam Tandas di Jepun

Nih new addition member in #ZyzoolMiraTravel. Hehehe.. Actually nervous jugak nak bawak Afya 7 bulan travel since perjalanan 6 jam pulak tu dalam kapal terbang. Ayra dulu 5 bulan pergi Sabah sekejap je so tak senervous nak gi Jepun ni.. Alhamdulillah anak ummi anak yang baik. Afya behave sangat macam kakak…

Continue Reading
Close Menu