10 Tips Camping bersama Anak Kecil

Sebenarnya rasa tak layak nak bagi tips ni hehe sebab kami memang baru je nak berjinak-jinak nak try family camping. Dulu sebelum kawin Mira & Zyzool biasa la tido khemah nih time hiking hehe. Pastu dah ada anak kiteorang lebih kepada family…

Continue Reading 10 Tips Camping bersama Anak Kecil

5 Tips Membeli Tiket Feri ke Batam

5 Tips Membeli Tiket Feri JB-Batam Ramai yang tanya Mira kat instagram bagaimana nak beli tiket feri ke Batam. Haritu Mira dah kongsikan di ig story tapi biasalah manusia mudah lupa. Mira pon kadang-kadang terlupa hihi. Jadi untuk senangkan korang moh ler…

Continue Reading 5 Tips Membeli Tiket Feri ke Batam

Aku Orang Kampar

Aku Urang Kampau! Ya aku orang kampar! Zyzool asal orang Jawa, Mira pula orang Kampar. Tak aci kan orang Jawa kemain glamer tau. Kita ni orang Kampar tak glamer pon tau. Hihihi ini tidak adil! Paling-paling orang akan ingat kita ni orang Kampar,…

Continue Reading Aku Orang Kampar

Baby Boy 2020

Lama betul Mira tak update blog ni ya. Hihihi masih biasakan diri jadi mak anak 3 nih hahaha. Tak sangka dan tiga orang anak kita!! Oh ya alhamdulillah Mira dah selamat melahirkan baby boy 2020. Yang mengikuti Tips Travel ke Hati Bini…

Continue Reading Baby Boy 2020

Tayangan Perdana Frozen 2

FROZEN 2: Journey Into The Unknown Malam tadi berpeluang menyaksikan Tayangan Perdana Frozen 2 di TGV Cinemas filem sekuel yang amat dinanti-nantikan oleh Ayra & Afya.   Memang best ceritanya!Kisah di mana Elsa iaitu Ratu Arandelle hidup bahagia bersama adik tersayang Anna…

Continue Reading Tayangan Perdana Frozen 2

Zyzool Mira Travel dijemput ke TV AlHijrah

Biar betul nih Mira??? Zyzool Mira Travel dijemput temubual di TV AlHijrah?? Dup dap dup dap!! Hati nih berdegup kencang tatkala menerima mesej dari wakil staf TV AlHijrah. Betul ke ni? Betul ke ni? Terus Mira call Zyzool. "Sayang.. TV AlHijrah jemput…

Continue Reading Zyzool Mira Travel dijemput ke TV AlHijrah

9 Tips Membawa Bayi Travel Musim Sejuk​

Nak bawa bayi anda travel ketika musim sejuk? Banyak persediaan yang perlu kita ambil kira jika ingin membawa bayi travel ketika musim sejuk.“Mira, i teringin la main salji!! Ok tak i nak bawa my baby travel musim winter?”Hui hui shuuusah i nak…

Continue Reading 9 Tips Membawa Bayi Travel Musim Sejuk​

6 Tips Membeli Tiket Feri Melaka-Dumai

Sampai je Terminal Feri Melaka tutuplah pulak. Esok buka pukul berapa ni? Cari dalam website pon tak jumpa. Huhuhu tulah yang terjadi pada kami tempoh hari. Jom Mira kongsikan 6 Tips Membeli Tiket Feri Melaka ke Dumai Indonesia. 6 Tips Membeli Tiket…

Continue Reading 6 Tips Membeli Tiket Feri Melaka-Dumai

Zyzool Mira Featured in Harian Metro!!

Kembara 4 Beranak Zyzool Mira & Family Featured in Harian Metro! Gigih pagi-pagi cari surat khabar. Alhamdulillah terima kasih Harian Metro!! Terasa retis pulak pagi nih hehehe.Tak lupa pada semua yang sudi mengikuti kisah pengembaraan kami sekeluarga, Thank you!!Tak sangka dihubungi wartawan dari…

Continue Reading Zyzool Mira Featured in Harian Metro!!

9 Tips Pertama Kali Menaiki Kapal Terbang

Alhamdulillah sepanjang kami menaiki kapal terbang tak pernah lagi tertinggal atau terlepas pesawat. Alhamdulillah!! Tipsnya datang awal! Naik kapal terbang ni bukan macam naik bas taw. Totally different!! Flight pukul 10 pagi korang datang lapangan terbang pukul 9:30 pagi? Buhbye la gitu!!…

Continue Reading 9 Tips Pertama Kali Menaiki Kapal Terbang