Food

Buah Matoa | Buah Tiga Rasa

Buah Matoa

Korang pernah makan buah Matoa? Ni 1st time taw Mira & Zyzool rasa ni masa kami Kembara Raya di Kuok Kampar tahun lepas. Masa tu kiteorang macam pelik la buah apa. Tu yang terus tanya kat penjual kat situ dan dia bagi kami rasa macamana rasanya.

buah matoa

Kulit dia berwarna hijau kekuningan. Makin lama ia akan berubah kepada warna coklat. Isinya pula berwarna kuning cair dan teksturnya seakan buah longan. Rasa dia sedap juga. Lagilah kalau makan sejuk-sejukkan. Hihih. Rasanya seperti gabungan laici, rambutan dan durian. Haaaa korang boleh bayangkan rasanya macamana tu? Hehehe.. 

buah matoa

Kat sini susahlah nak cari orang juah buah ni. Tapi tadikan Mira google ada orang jual anak pokok buah Matoa ni kat shopee. Hihihi boleh la try tanam dan merasa hasilnya nanti hihihi

Ni kiteorang dapat rasa buah Matoa kat gerai buah-buahan di Pekan Kuok.

buah matoa kuok

Bila kita berjalan ke negara orang mesti jumpa benda yang jarang kita temui kat negara kita kan? hihi tahun ni ke manakah pula kita ya?

Zyzool Mira Travel

Bukan travel agent taw!! Zyzool si suami pastu Mira si isteri. Mereka suka acah-acah backpackers dengan anak-anak. Setakat ini 3 orang anak Ayra, Afya & Aafy. Nak tahu lebih lagi klik button kat bawah ni. Hehehe

Top Posts

Follow

Free Registration

Join Our Club

Jom kongsikan kisah pengembaraan anda bersama anak anda di group facebook kami!

Subscribe Youtube

TV AlHijrah: Assalamualaikum
Percutian Bermakna Si Cilik

5 1 vote
Click a star to rate.
>
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments