to MY Family Travel Blog

We are a Malaysian (MY) family that blogs about our backpacking adventures with the kids at Zyzool Mira Travel. Featuring family-friendly travel tips, reviews, inspiration, budget and destination information from the places we’ve travelled. We’re passionate about helping other families to travel and explore the world too

Ready to start your own adventure?

to MY Family Travel Blog

We are a Malaysian (MY) family that blogs about our backpacking adventures with the kids at Zyzool Mira Travel. Featuring family-friendly travel tips, reviews, inspiration, budget and destination information from the places we’ve travelled. We’re passionate about helping other families to travel and explore the world too!

Ready to start your own adventure?

as featured in

TV AlHijrah

Harian Metro

as featured in

Biarlah sama-sama penat,
Sama-sama bahagia,
Sama-sama happy.
We choose to be happy!

Hai, kami Zyzool & Mira berkongsi kisah pengembaraan kami sekeluarga di blog ini. Semoga perkongsian kami bermanfaat dan boleh dijadikan rujukan buat anda sekeluarga.

Hai, kami Zyzool & Mira berkongsi kisah pengembaraan kami sekeluarga di blog ini. Semoga perkongsian kami bermanfaat dan boleh dijadikan rujukan buat anda sekeluarga.

LATEST POST

Latest Posts

60 Senarai Barang untuk Family Camping

60 Senarai Barang untuk Family Camping

Sementara tak boleh travel ke luar negara ini kita layan travel sambil camping bersama keluarga dalam Malaysia. Kalau 1st time camping bersama

10 Tips Camping bersama Anak Kecil

10 Tips Camping bersama Anak Kecil

Sebenarnya rasa tak layak nak bagi tips ni hehe sebab kami memang baru je nak berjinak-jinak nak try family camping. Dulu sebelum

Pulau Mawar Mersing, Johor

Pulau Mawar Mersing, Johor

Jadi last week bila Zyzool ajak kami anak beranak camping di Pulau Mawar Mersing. Mira cam tertanya jugak kat mana Pulau Mawar

Dapatkan info mengenai post yang terkini dari kami.
Masukkan email anda & tekan butang subscribe.
Happy Family Travel!

Dapatkan info mengenai post yang terkini dari kami.
Masukkan email anda & tekan butang subscribe.
Terima kasih & Happy Family Travel!