8 Tempat Menarik di Cameron Highlands

Sebenarnya banyak je tempat menarik yang boleh dilawati ketika ke Cameron Highlands. Kami kongsikan 8 tempat menarik yang sempat kami lawati ketika bercuti bersama keluarga di Cameron Highlands. Macam nak repeat la pulak rasa bila dah boleh travel rentas negeri nih hehe.

8 Tempat Menarik di Cameron Highlands

1. Bharat Tea

Tempat Menarik di Cameron Highlands

View kat sini cantik untuk ambil gambar! Feeling-feeling gitew hehe.

2. Highlands Apiary Bee Farm

3. Cameron Lavendar Garden

Biasa orang ke Cameron Lavendar ni mesti beli Ice Cream Lavendar. Tapi kalau korang ke sini jangan lupa rasa Strawberry Freeze di Strawberry Jam Factory! Ouh sangat sedap!

Malaysian Family Travel Strawberry Jam Factory

4. Brinchang Weekend Night Market

Tempat Menarik Cameron Highlands

5. Healthy Strawberry Farm

Ice Cream Batang Strawberry kat sini sedap. Korang boleh beli buat ole-ole!

Malaysian Family Travel Strawberry Farm

6. Boh Tea Centre

Tempat Menarik Cameron Highlands

7. Big Red Strawberry Farm

Tempat Menarik Cameron Highlands

Pemiliknya datang ke Malaysia pada 1940 ketika itu berumur 15 tahun. 1957 beliau membuka Pasaraya Jimat di Brinchang. Kemudian 2005 beliau membuka pula ladang strawberry yang dikenali sebagai Big Red Strawberry pada umur 80 tahun. Pengunjung beratur panjang hanya untuk merasai menu yg terdapat di cafe ladang ini.

Waffle Strawberry,  salad with strawberry & strawberry juice antara tarikan utama di Big Red Strawberry Cameron Highlands! Semua fresh dari ladang!!

Tempat Menarik di Cameron Highlands

7. Tanah Rata

Malaysian Family Travel Taman Abang Cameron Highland

Di sekitar Tanah Rata banyak juga tempat menarik yang boleh diterokai. Kedai makan pon banyak pilihan di sini. Kami sekeluarga berkesempatan merakam video buat kenangan-kenangan.

5 2 votes
Click a star to rate.
>

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments