• Reading time:2 min(s) read

8 Tempat Menarik di Cameron Highlands

Sebenarnya banyak je tempat menarik yang boleh dilawati ketika ke Cameron Highlands. Kami kongsikan 8 tempat menarik yang sempat kami lawati ketika bercuti bersama keluarga di Cameron Highlands. Macam nak repeat la pulak rasa bila dah boleh travel rentas negeri nih hehe.

8 Tempat Menarik di Cameron Highlands

1. Bharat Tea

Tempat Menarik di Cameron Highlands

View kat sini cantik untuk ambil gambar! Feeling-feeling gitew hehe.

  • Alamat
  • Waktu Operasi
  • Harga Tiket

Alamat: Bharat Tea Plantations Sdn. Bhd. Tanah Rata, Cameron Highlands, Pahang

Waktu Operasi: Isnin – Khamis (8.30 am – 6.00 pm) | Jumaat & Sabtu (8.00 am – 7.00 pm)

Harga Tiket: RM2

2. Highlands Apiary Bee Farm

  • Alamat
  • Waktu Operasi
  • Harga Tiket

Alamat: Jalan BOH, Tanah Rata, 39000 Ringlet, Pahang

Waktu Operasi: 8.00 am - 6.00 pm

Harga Tiket: Percuma

3. Cameron Lavendar Garden

Biasa orang ke Cameron Lavendar ni mesti beli Ice Cream Lavendar. Tapi kalau korang ke sini jangan lupa rasa Strawberry Freeze di Strawberry Jam Factory! Ouh sangat sedap!

  • Alamat
  • Waktu Operasi
  • Harga Tiket

Alamat: Cameron Lavender Garden, Tringkap, 39100 Cameron Highlands

Waktu Operasi: Isnin – Khamis (9.00am – 6.00am) | Jumaat – Ahad (9.00am – 7.00pm)

Harga Tiket: Dewasa RM10 | Kanak-kanak RM7

4. Brinchang Weekend Night Market

Tempat Menarik Cameron Highlands
  • Alamat
  • Waktu Operasi

Alamat: Jalan Sungai Ruil, Brinchang, 39000, Pahang

Waktu Operasi: Isnin – Khamis (8.30 am – 6.00 pm) | Jumaat & Sabtu (8.00 am – 7.00 pm)

5. Healthy Strawberry Farm

Ice Cream Batang Strawberry kat sini sedap. Korang boleh beli buat ole-ole!

  • Alamat
  • Waktu Operasi
  • Harga Tiket

Alamat: Healthy Strawberry Farm, Jalan Rumah Persekutuan, Tanah Rata.

Waktu Operasi: Isnin – Ahad (7.30 am – 7.00 pm)

Harga Tiket: Percuma

6. Boh Tea Centre

Tempat Menarik Cameron Highlands
  • Alamat
  • Waktu Operasi
  • Harga Tiket

Alamat: Boh Tea Center Ringlet (Habu) & Boh Tea Center Sungai Palas

Waktu Operasi : 8.30 am- 4.30 pm

Harga Tiket : Percuma

7. Big Red Strawberry Farm

Tempat Menarik Cameron Highlands

Pemiliknya datang ke Malaysia pada 1940 ketika itu berumur 15 tahun. 1957 beliau membuka Pasaraya Jimat di Brinchang. Kemudian 2005 beliau membuka pula ladang strawberry yang dikenali sebagai Big Red Strawberry pada umur 80 tahun. Pengunjung beratur panjang hanya untuk merasai menu yg terdapat di cafe ladang ini.

Waffle Strawberry,  salad with strawberry & strawberry juice antara tarikan utama di Big Red Strawberry Cameron Highlands! Semua fresh dari ladang!!

Tempat Menarik di Cameron Highlands
  • Alamat
  • Waktu Operasi
  • Harga Tiket

Alamat: Big Red Strawberry Farm, Brinchang, 39100 Cameron Highland.

Waktu Operasi: Isnin – Ahad (8.30am – 6.00pm)

Harga Tiket: Percuma

7. Tanah Rata

Di sekitar Tanah Rata banyak juga tempat menarik yang boleh diterokai. Kedai makan pon banyak pilihan di sini. Kami sekeluarga berkesempatan merakam video buat kenangan-kenangan.

0 0 vote
Click a star to rate.
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments