6 Tips Travel ke Indonesia

Lepas border dah buka ni ramai yang rancang untuk ke luar negara kan? Kami kongsikan 6 tips travel ke Indonesia.

1. Bawa passport

Macam biasalah nak gi luar negara haruslah ada passport. Kalau baru nak renew possport boleh bawa kat link bawah ini.

Tips Travel Indonesia

2. Bukti vaksinasi

Yang ni korang print screen siap-siap bukti vaksinasi korang kat app MySejahtera. Kot takde internet time sampai tu kan at least boleh tunjuk bukti yang korang dah lengkap vaksin.

Tips Travel Indonesia

3. Insurans Perjalanan

Pastikan korang ambil insurans perjalanan yang cover Covid-19. Kiteorang ambil travel insurance dari Chubb. Satu family dalam RM81.90.

4. Download App PeduliLindungi

Download app PeduliLindungi sebelum anda travel ke Indonesia. Jangan main download je. Sign up siap-siap dulu and pastikan masukkan details yang diperlukan

App PeduliLindungi

5. Tak perlu buat PCR

Setakat Julai 2022 ini takperlu dah buat PCR untuk kemasukan ke Indonesia

6. Kita enjoy!

Ok dah prepare semua? Enjoy jelah nak travel ke Indonesia tu nanti hehe

0 0 votes
Click a star to rate.
>

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments