Tips Suami Selalu Bawa Pergi Bercuti

Tahun ni je suami Mira bawak kami sekeluarga pergi bercuti ke 5 buah negara!! Tak perlu ke luar negara pon tak pe.. Dapat bercuti dalam negara pon dah seronok sangat kan??

Hehe haaa nak taw tak rahsia macamana nak suami selalu bawak kita pergi bercuti?? Ok meh Mira kongsikan dengan korang!! Nih rahsia tawww πŸ₯³

Ok yang pasangan baru kawin tu boleh terus try tips Mira ni. Yang dah lama kawin korang kena kerja usaha lebih sikit la πŸ˜…

1st time laki korang bawak bercuti.. nih pantang larang korang jangan buat

Korang jangan la marah-marah kalau perjalanan percutian korang tak seperti yang korang harapkan

1. Salah naik train.. marah!
2. Lalu jalan salah.. marah!
3. Suami jalan cepat sangat… marah!
4. Suami jalan lambat pon…. marah!

Korang pergi bercuti sebab nak marah-marah ke nak happy-happy? πŸ˜…

Life is too short untuk benda-benda kecik pon cepat sentap!

Suami dah la stress kat tempat kerja.. Bawak isteri pergi bercuti pon stress. Baik buat je kerja tak payah minta cuti kan?? Duit pon tak abis πŸ’Έ Hati pon tak sakit 😣

Relax je πŸ€—

1. Salah naik train.. tak pe turun train ni naik train yang betul ☺️
2. Lalu jalan salah… berhenti jap kereta cari betul-betul jalan yang sepatutnya ☺️
3. Suami jalan cepat sangat… pegang la tangan suami tu berlari jalan bersama-sama.. Nak kejar train letewww ☺️
4. Suami jalan lambat sangat… hug la suami sambil jalan-jalan cuci mata ☺️

Kan seronok cuti macam tu.. Suami pon tak sabar nak rancang percutian seterusnya ❀️

…”suami & isteri kena sangat menzahirkan kasih sayang.. Maka dengan itu rezeki akan datang sebanyak-banyaknya…”

Macam kiteorang ni… Planning nak backpack ke Taiping harini.. Tiket ETS abis πŸ˜‚… Tiket bas abis 🀣… Grab takdak… Tapi mood berbackpack kami still ONZ!!

Tiada masalah yang tiada penyelesaian

It’s not about the destination.. It’s about the journey ☺️

P/s: Dah tak rahsia dah πŸ™ŠπŸ™ˆ

#MYFamilyTravel

Spread the love

Leave a Reply

Close Menu