Someone ask me setiap kali travel why Iā€™m the one yang carry the baby in baby carrier bukan Zyzool?? Hehehe ok Mira try jawap soalan ni hihi

  1. Masa travel kami dah tahu tugas memasing.. Memang Mira yang akan carry the baby. Abis tu best la Zyzool tak penat? Hehe jap-jap šŸ˜…
  2. Setiap kali travel, bag yang Zyzool bawak tu tak ringan uolsss. Dalam tu ada bekal makanan kami, kudap-kudapan utk anak-anak, baju xtra anak-anak, tripod, camera DSLR, Go-Pro, my tudung sarung utk solat on the go, my makeup šŸ¤£ & senang cite semua barang-barang keperluan kami ketika travel Zyzool yang pikul šŸ˜‚
  3. Nak ambil gambar pakai Go-Pro it takes time. Ko nak connect lagi kat tepon. On off bluetooth lagi.. Pastu nak cari angle lagi.. So i bagi Zyzool uruskan bahagian tu & i make sure my daughters in a good mood šŸ˜†
  4. Nak gambar cantik tapi kalau jenis lelaki tak suka leceh-leceh rasanya memang tak banyak la gambar ambil šŸ˜… So memang tugas Zyzool akan snap every moment pengembaraan kami sebab tu lah satu-satunya souvenir yang tak boleh di jual beli cheewah šŸ¤£
  5. And I pon tak payah nak mintak checkpoint kat Zyzool untuk susukan anak. Babycarrier kan ado? So kami boleh ikut itinerari kami on time šŸ¤·šŸ»ā€ā™€ļø
  6. Kalau tak betul-betul bagi tugas memang akan drag masa dan tak sempat kejar itinerari. Coz we are FAMILY TRAVEL. Banyak halangan yang tak boleh dijangka. Paling penat kami pernah berjalan 50,000 langkah sehari ketika di Brisbane Australia
  7. Travel ala backpack nih sama juga macam naik gunung. Masa tu korang boleh nampak the real u!! Hahaha nampak la perangai pasangan korang camne. Coz ada time-time yang korang akan penat sangat & tak leh kawal emosi šŸ˜…
  8. Tapi sebab kami dah pernah naik gunung bersama dan bawak haversack berat gileee waktu berchintaaa dulu hahahha so travel ala backpack ni quite easy laaa šŸ˜…
  9. Bezanya I bawa bag depan šŸ˜… (baby).. and for Zyzool bag dia tak lah berat mana (padahal berat kot šŸ˜­)
  10. Dan berkat kerjasama šŸ˜† dapatlah share ngan korang gambar-gambar kemanisan kami sewaktu bercuti hahahaha

Heheeh tapi Zyzool tak la kejam.. Ada masa-masa dia layan anak dia. Contohnya masa Mira nak shopping ke? Ahakss atau masa-masa kami relax & amik nafas untuk teruskan pengembaraan kami.

Apa yang penting memang perlu ada kerjasama antara husband & wife. Hihihi barulah best percutian & memupuk lagi bibit cinta antara suami isteri.. cheeewah… hihihi

Till then

Happy Travel āœˆļø

#tipsgeligeli #hahaha #MYFamilyTravel #SeaWorld

0 0 votes
Click a star to rate.
>
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments