Babywearing Husband vs Wife

Someone ask me setiap kali travel why Iโ€™m the one yang carry the baby in baby carrier bukan Zyzool?? Hehehe ok Mira try jawap soalan ni hihi

  1. Masa travel kami dah tahu tugas memasing.. Memang Mira yang akan carry the baby. Abis tu best la Zyzool tak penat? Hehe jap-jap ๐Ÿ˜…
  2. Setiap kali travel, bag yang Zyzool bawak tu tak ringan uolsss. Dalam tu ada bekal makanan kami, kudap-kudapan utk anak-anak, baju xtra anak-anak, tripod, camera DSLR, Go-Pro, my tudung sarung utk solat on the go, my makeup ๐Ÿคฃ & senang cite semua barang-barang keperluan kami ketika travel Zyzool yang pikul ๐Ÿ˜‚
  3. Nak ambil gambar pakai Go-Pro it takes time. Ko nak connect lagi kat tepon. On off bluetooth lagi.. Pastu nak cari angle lagi.. So i bagi Zyzool uruskan bahagian tu & i make sure my daughters in a good mood ๐Ÿ˜†
  4. Nak gambar cantik tapi kalau jenis lelaki tak suka leceh-leceh rasanya memang tak banyak la gambar ambil ๐Ÿ˜… So memang tugas Zyzool akan snap every moment pengembaraan kami sebab tu lah satu-satunya souvenir yang tak boleh di jual beli cheewah ๐Ÿคฃ
  5. And I pon tak payah nak mintak checkpoint kat Zyzool untuk susukan anak. Babycarrier kan ado? So kami boleh ikut itinerari kami on time ๐Ÿคท๐Ÿปโ€โ™€๏ธ
  6. Kalau tak betul-betul bagi tugas memang akan drag masa dan tak sempat kejar itinerari. Coz we are FAMILY TRAVEL. Banyak halangan yang tak boleh dijangka. Paling penat kami pernah berjalan 50,000 langkah sehari ketika di Brisbane Australia
  7. Travel ala backpack nih sama juga macam naik gunung. Masa tu korang boleh nampak the real u!! Hahaha nampak la perangai pasangan korang camne. Coz ada time-time yang korang akan penat sangat & tak leh kawal emosi ๐Ÿ˜…
  8. Tapi sebab kami dah pernah naik gunung bersama dan bawak haversack berat gileee waktu berchintaaa dulu hahahha so travel ala backpack ni quite easy laaa ๐Ÿ˜…
  9. Bezanya I bawa bag depan ๐Ÿ˜… (baby).. and for Zyzool bag dia tak lah berat mana (padahal berat kot ๐Ÿ˜ญ)
  10. Dan berkat kerjasama ๐Ÿ˜† dapatlah share ngan korang gambar-gambar kemanisan kami sewaktu bercuti hahahaha

Heheeh tapi Zyzool tak la kejam.. Ada masa-masa dia layan anak dia. Contohnya masa Mira nak shopping ke? Ahakss atau masa-masa kami relax & amik nafas untuk teruskan pengembaraan kami.

Apa yang penting memang perlu ada kerjasama antara husband & wife. Hihihi barulah best percutian & memupuk lagi bibit cinta antara suami isteri.. cheeewah… hihihi

Till then

Happy Travel โœˆ๏ธ

#tipsgeligeli #hahaha #MYFamilyTravel #SeaWorld

Spread the love

Leave a Reply

Close Menu