PKPD UTM

Hati manusia ini tidak tertahan-tahan rasa sebak di hati Bermula 3 hari kuarantin tidak boleh keluar langsung (ada sekatan) dianjakkan kepada 10 hari kuarantin kerana kes makin meningkat. Sebak dihati keluarga nak hantar makanan raya juga pada awalnya tidak dibenarkan. Sehinggalah pekeliling…

Continue ReadingPKPD UTM

Kitsui Vitamin C

Hai guys, so harini Mira nak kongsikan dengan korang satu produk dari KITSUI iaitu Vita C+ Shine. Produk ini dihasilkan dari 6 buah-buahan sebenar yang kaya dengan Vitamin C (1000mg). Berikut merupakan gabungan buah-buahan dalam penghasilan KITSUI Vita C+ Shine ini. Ascorbic…

Continue ReadingKitsui Vitamin C

Camping di Pantai Temala

Jadi pada 2 April 2021 yang lalu kiteorang satu family berpeluang camping di Pantai Temala. Pantai Temala ni sebenarnya dari perkataan TEMAN LAH. Haaaa jom temanlah saya bercamping di Temala hahaha. Pening teman memikiorkannya hehehe. Sebenarnya kiteorang pergi ramai-ramai dengan group UTM.…

Continue ReadingCamping di Pantai Temala

Free Air Asia WiFi

FREE AIRASIA WIFI Tahukah anda ada free wifi jika anda menaiki Air Asia flight? How to connect? Easy!! 1. Turn on Wi-Fi (Flight Mode) 2. Connect to FREE airasia wifi (seatbelt sign switched off after take-off) 3. Visit wifi.airasia.com on your web browser…

Continue ReadingFree Air Asia WiFi

Afya dah 4 tahun!

Afya!!! Melahirkan Afya baru Ummi sedar rupanya Ummi kawin dengan mamat kpop versi jawa. Hehehe 😂 Melahirkan Afya buat rasa trauma nak bersalin. Walaupon sakit contraction sekejap je tapi nak melahirkan Afya sakit sangat ya rabbi. Push-push tak keluar. Terpaksa dengan bantuan…

Continue ReadingAfya dah 4 tahun!

Happy 1st Birthday Aafy!

Huaaaa my baby boy dah 1 tahun today!!! I still remember, mengandungkan Aafy tak mudah.. I dapat antenatal depression masa preggykan Aafy.. Hari-hari nak nangis. Sianlah Zyzool nak melayan, sampai suatu hari I call Zyzool I cakap.. “Lainlah pregnant kalini sayang...” Zyzool…

Continue ReadingHappy 1st Birthday Aafy!

Shopping di Luar Negara

Setiap kali travel lagi-lagi ke negara jiran, Mira akan membayangkan betapa seronoknya mereka dapat membeli belah dengan harga yang murah. Murah dalam erti kata terhadap gaji mereka. Yelah kalu gaji kat sini RM3000. Mereka di sana dapat 3000SGD tapi harga baju purata hanya…

Continue ReadingShopping di Luar Negara