Majlis Konvokesyen Tadika Ihsan 2019

Sabtu lepas merupakan Majlis Konvokesyen Tadika Ihsan bagi tahun 2019 iaitu tadika Ayra. Tadika Ihsan ni dalam UTM je. Senang Zyzool nak hantar. Alang-alang pergi kerja boleh hantar Ayra ke tadika sekali jalan je. Tadika Ihsan ni merupakan tadika bawah pengurusan Pusat Islam Universiti Teknologi Malaysia. Banyak perkembangan Ayra yang…

Continue Reading

Zyzool Mira Travel dijemput ke TV AlHijrah

Biar betul nih Mira??? Zyzool Mira Travel dijemput temubual di TV AlHijrah?? Dup dap dup dap!! Hati nih berdegup kencang tatkala menerima mesej dari wakil staf TV AlHijrah. Betul ke ni? Betul ke ni? Terus Mira call Zyzool. "Sayang.. TV AlHijrah jemput kita jadi panel dalam segmen Teh Tarik Session,…

Continue Reading

Maeklong Railway Market, Bangkok Thailand

Kiteorang bangun pagi-pagi nak kejar tengok train lalu dekat Maeklong Railway Market di Bangkok Afya syiok masih dibuai mimpi dalam Boba 4g. Sini tak sesuai eh bawa stroller Seronok betul tengok suasana train lalu tengah-tengah pasar nih hehe Suasana pengalaman yang luar biasa! Kalau Zyzool ajak lagi backpack ke Bangkok,…

Continue Reading

Review Filem Badla 2019

Sebenarnya dah lama Mira nak review filem-filem yang dah Mira tonton. Tapi ada je kekangan masa tu ekekke. Disamping suka travel I juga suka menonton cerita. Tak kisahla cita hollywood ke, bollywood ke, korea ke semua I layan. Janji jalan cerita tak lambat. Ok so harini Mira nak kongsikan review…

Continue Reading

9 Tips Membawa Bayi Travel Musim Sejuk​

Nak bawa bayi anda travel ketika musim sejuk? Banyak persediaan yang perlu kita ambil kira jika ingin membawa bayi travel ketika musim sejuk. “Mira, i teringin la main salji!! Ok tak i nak bawa my baby travel musim winter?” Hui hui shuuusah i nak jawab ni Kalau i cakap tak…

Continue Reading

6 Tips Membeli Tiket Feri Melaka-Dumai

Sampai je Terminal Feri Melaka tutuplah pulak. Esok buka pukul berapa ni? Cari dalam website pon tak jumpa. Huhuhu tulah yang terjadi pada kami tempoh hari. Jom Mira kongsikan 6 Tips Membeli Tiket Feri Melaka ke Dumai Indonesia. 6 Tips Membeli Tiket Feri Melaka ke Dumai 1. Tiket hanya boleh…

Continue Reading

Selamat Hari Raya Aidilfitri 2019

Tahun ni kita #teamrayajohor #teamrayarumahmertua #teamrayabiru hehee. Alhamdulillah selepas sebulan berpuasa tibalah Hari Raya. Dikesempatan ini kami sekeluarga ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri 2019. Maafkan kami jika ada salah silap sepanjang korang baca blog ni hehehe. Yang mana ceduk ayat dalam post-post I sebelum ni tanpa minta izin, cepat…

Continue Reading

Unicorn Planner Harga Tak Logik

Ramai ternanti-nanti kisah Unicorn Planner nih kan? Hehehe Mira baru berkesempatan nak kongsikan dengan korang harini. Baru ada mood nak menulis nih. Sebenarnya Mira tak sangka boleh dapat Unicorn Planner Harga Tak Logik ni!! Jadi haritu Mira ada buat undian di instagram story "Nak dengar cerita ke pasal buku unicorn ni?"…

Continue Reading

Kejutan Hari Jadi Zyzool

Sebenarnya Mira jarang buat kejutan untuk Zyzool. Cop jarang ke tak pernah? Hahaha tu kena tanya Zyzool sendiri . Tapi Zyzool selalu buat kejutan untuk Mira. Jadi apa kata tahun nih kita cabar diri sendiri cuba buat kejutan hari jadi khas buat lelaki yang terpenting & satu-satu lelaki buat masa…

Continue Reading

SEA LIFE Malaysia Kini Dibuka

Alhamdulillah kami dapat exclusive preview invitation untuk masuk ke SEA LIFE Malaysia di LEGOLAND MALAYSIA hari ini. Bestnyer SEA LIFE Malaysia kini dibuka!! Untuk mereka yang memiliki Triple Pass (Pas Tahunan) telah dijemput untuk masuk secara ekslusif pada 7 dan 8 Mei 2019. Dan hanya sebilangan kecil sahaja yang boleh masuk…

Continue Reading
Close Menu