Canon EOS M50 (Unboxing) – Kamera untuk Vlogging

Alhamdulillah Mira tak sangka dapat hadiah kamera dari Zyzool sempena harijadi Mira yang lalu. Sebenarnya Zyzool yang nak upgrade kamera tup-tup dia hadiahkan untuk kita pulak! Huaaa I rasa nak cry tau sebab I suka sangat! Bila Zyzool tanya camera apa yang…

Continue Reading Canon EOS M50 (Unboxing) – Kamera untuk Vlogging

Camping di Jason Bay Beach Resort

Minggu lepas kami sekeluarga berkesempatan camping di Jason Bay Beach Resort. Hehe Ayra & Afya confirmlah terlebih excited nak tidur dalam khemah. So macam biasa eceh biasa la sangattt... hahaha. Ok macam biasa Mira pun keluarkanlah semua barang-barang camping kami. View this…

Continue Reading Camping di Jason Bay Beach Resort

60 Senarai Barang untuk Family Camping

Sementara tak boleh travel ke luar negara ini kita layan travel sambil camping bersama keluarga dalam Malaysia. Kalau 1st time camping bersama keluarga nih nervous jugak kan. Yelah kalau camping zaman anak dara dulu pikir barang untuk diri sendiri je hehe sekarang…

Continue Reading 60 Senarai Barang untuk Family Camping

10 Tips Camping bersama Anak Kecil

Sebenarnya rasa tak layak nak bagi tips ni hehe sebab kami memang baru je nak berjinak-jinak nak try family camping. Dulu sebelum kawin Mira & Zyzool biasa la tido khemah nih time hiking hehe. Pastu dah ada anak kiteorang lebih kepada family…

Continue Reading 10 Tips Camping bersama Anak Kecil

Pulau Mawar Mersing, Johor

Jadi last week bila Zyzool ajak kami anak beranak camping di Pulau Mawar Mersing. Mira cam tertanya jugak kat mana Pulau Mawar ni tak pernah dengar pon. Tapi sebab dengar perkataan "camping" tu Ayra & Afya terus jawab "NAK"!! Hahaha.. Rupa-rupanya Pulau…

Continue Reading Pulau Mawar Mersing, Johor

iPad mana yang menjadi pilihan?

Ok so harini Mira kongsikan pilihan iPad yang terbaik untuk kegunaan korang. Hehehe. iPad ini salah satu gadjet yang korang boleh bawa ketika travel. Tapi banyak betul pilihan iPad di pasaran. Jadi yang mana sebenarnya pilihann yang sesuai untuk kegunaan kita? Jom…

Continue Reading iPad mana yang menjadi pilihan?

Jom shopping di PG Mall!

Jom shopping di PG Mall! Sekarang senangkan kalau nak beli apa yang terlintas dalam kepala. Capai telefon buka apps terus je kita boleh beli online. Pastu tahu-tahu barang dah sampai depan rumah. Tak perlu penat-penat nak keluar rumah, kena isi minyak kereta…

Continue Reading Jom shopping di PG Mall!

PKPP: Boleh travel dalam negara!

Yeay dah boleh travel dalam negara la bermula 10 Jun 2020 ni!! Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin telah mengumumkan Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP) mengantikan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) bermula 10 Jun 2020 hingga 31 Ogos 2020. Beliau telah membenarkan…

Continue Reading PKPP: Boleh travel dalam negara!

Giveaway Raya 2020

Hai guys! Dah lama Zyzool Mira Travel tak buat giveaway contest kan? So kalini untuk Giveaway Raya 2020 pihak penaja berbesar hati untuk menaja Play Doh Popcorn Party kepada dua orang pembaca bertuah Zyzool Mira Travel. Giveaway Raya 2020 Untuk contest giveaway…

Continue Reading Giveaway Raya 2020