Tips Suami Selalu Bawa Pergi Bercuti

Tahun ni je suami Mira bawak kami sekeluarga pergi bercuti ke 5 buah negara!! Tak perlu ke luar negara pon tak pe.. Dapat bercuti dalam negara pon dah seronok sangat kan?? Hehe haaa nak taw tak rahsia macamana nak suami selalu bawak…

Continue Reading Tips Suami Selalu Bawa Pergi Bercuti

50 Tips Percutian ke Seoul Korea

Buat anda yang bakal ke Korea & merancang percutian ke Korea, nak tahu tak Tips Percutian ke Seoul Korea? Hehehe meh kami kongsikan 50 Tips Percutian ke Seoul Korea kami baru-baru ini. Tips Percutian ke Seoul Korea Tiket Penerbangan 1. TIKET PENERBANGAN…

Continue Reading 50 Tips Percutian ke Seoul Korea

Babywearing Husband vs Wife

Someone ask me setiap kali travel why I’m the one yang carry the baby in baby carrier bukan Zyzool?? Hehehe ok Mira try jawap soalan ni hihi Masa travel kami dah tahu tugas memasing.. Memang Mira yang akan carry the baby. Abis…

Continue Reading Babywearing Husband vs Wife

6 Cara Mendapatkan T-Money Secara Percuma!

Haritu Mira ada kongsikan di facebook pasal T-Money percuma dari Korea Tourism Organization Malaysia (KTO Malaysia).  Mesti ada yang dah tahu melalui laman web KTO Malaysia kan? Ok harini Mira akan kongsikan cara bagaimana nak dapatkan T-Money secara PERCUMA!!! Apa itu T-Money?…

Continue Reading 6 Cara Mendapatkan T-Money Secara Percuma!

5 Tips Percutian Sempurna

Haritu Mira tengok TV terbuka la MY Doctors EP31 di Astro Ria mengenai perkongsian tips percutian sempurna. Perkongsian para doktor ini sangat menarik dan Mira nak kongsikan pada followers blog Zyzool Mira Travel. Mostly apa yang doktor ini kongsikan memang kami amalkan…

Continue Reading 5 Tips Percutian Sempurna

Tips Jimat Travel: DIY Wrap Luggage

Ok ni kami nak share salah satu tips jimat masa travel. HIhihi maybe ramai dah buat tapi kita kongsikan buat traveller bajet macam kami. Hohoho.. Kalau korang nak wrap luggage tapi tak nak keluar duit banyak. Beli je CLING WRAP kat supermarket!! Kat Malaysia harga…

Continue Reading Tips Jimat Travel: DIY Wrap Luggage

5 cara mengelak bayi anda menangis ketika menaiki kapal terbang

Memang tidak dinafikan sangat mencabar membawa anak bercuti lebih-lebih lagi ala backpackers. Tapi anak-anak bukanlah sebab kita harus berhenti menikmati keindahan ciptaan Allah swt bukan? Mira sangat seronok bawa anak bercuti. Setakat ini memang tak pernah lagi tinggalkan anak ketika bercuti. Semoga…

Continue Reading 5 cara mengelak bayi anda menangis ketika menaiki kapal terbang

14 Tips ke Singapura dengan menaiki keretapi (KTM)

Sebelum backpack ke negara luar, kami suka test stamina kami & anak-anak ke negara jiran iaitu Singapura. Travel ala backpack dengan menggunakan public transport. Baru terasa kepenatan yang sebenar. 20k ++ langkah sehari tu biasa.https://youtu.be/iBnje-8yVHEPengangkutan pilihan kami ke Singapura ialah bas!! Hanya…

Continue Reading 14 Tips ke Singapura dengan menaiki keretapi (KTM)

9 Tips Merancang Itinerari yang Terbaik

"Dah sampai dah Night market tu tapi harini tutup rupanya..." Adoi laaa esok flight balik lak tu. Souvenir tak beli lagi... Pernah korang alami masalah ini? Kalau nak travel ala "backpack ni " bukan sekadar buat persediaan mental & fizikal. Data & perancangan…

Continue Reading 9 Tips Merancang Itinerari yang Terbaik

18 Tips Percutian ke Gold Coast, Australia

Assalamualaikum..Alhamdulillah kali ini kami #MYFamilyTravel berjaya redah ke Gold Coast & Brisbane, Australia pula selama 6 hari 5 malam.Harini Mira kongsikan tips & bajet kami ke Gold Coast, Australia baru-baru ini. Semua sendiri dari pembelian tiket kapal terbang, tiket taman tema, itinerari…

Continue Reading 18 Tips Percutian ke Gold Coast, Australia