7 Tips Percutian ke Brunei 4 hari 3 malam

Alhamdulillah kali ini Zyzool Mira Travel berkesempatan menerokai negara Serambi Mekah. Bukan Aceh ya tetapi BRUNEI DARUSSALAM. Walaupun negara Brunei bukan negara pilihan untuk para pelancong, tetapi seronok untuk mira kongsikan pengalaman kami ke Brunei baru-baru ini.Jika korang tanya mira nak pergi lagi tak Brunei? Yes definitely mira nak datang…

Continue Reading

7 Tips di Sanrio Puroland, Japan

Korang peminat Hello Kitty? Geram tengok barang-barang comel Hello Kitty? Tempat ni wajib korang pergi kalau mengembara ke Tokyo Jepun! SANRIO PUROLAND Sanrio Puroland merupakan taman tema yang terletak di Tama Centre, Tokyo. Sanrio Puroland ini adalah taman tema indoor iaitu dalam bangunan. So tak perlu risau kalau cuaca hujan ke sejuk ke. Ada…

Continue Reading

6 cara ke Singapura dengan menaiki bas!

Tahukah anda boleh ke negara Singapura dengan hanya RM6.60 sahaja untuk perjalanan balik hari (day trip) dengan menaiki pengangkutan bas awam?Ramai yang mesej mira bagitau seronok tengok kami bercuti tapi risau nak bercuti sendiri ke luar negara. Katanya tak ada keberanian lagi nak melancong ke negara luar ala backpackers ni.Risau…

Continue Reading

11 Tips Membawa Anak Kecil Mengembara Ke Tokyo Jepun

Mental kena kuat nak bawak anak mengembara nih.. Lagi-lagi travel ala backpackSemua sendiri..Dari pengangkutan sendiri..Tempat tinggal sendiri..Mana nak pergi semua sendiri..So perancangan tu pentingKalau hiking kita penat bawak beg hiking kat belakang badan pastu nak kejar sunset/sunrise. Dengan penat daki gunung 80 darjah lagik. Tu tak masuk jalan berlumpur. Muke…

Continue Reading

Baby Rest Dalam Tandas di Jepun

Nih new addition member in #ZyzoolMiraTravel. Hehehe.. Actually nervous jugak nak bawak Afya 7 bulan travel since perjalanan 6 jam pulak tu dalam kapal terbang. Ayra dulu 5 bulan pergi Sabah sekejap je so tak senervous nak gi Jepun ni.. Alhamdulillah anak ummi anak yang baik. Afya behave sangat macam kakak…

Continue Reading

11 Tips Percutian ke Tokyo Jepun 7 hari 6 malam

Kami acah-acah backpack ke negara matahari terbit pula kalini. Semua sendiri dari pembelian tiket flight, penginapan, pengangkutan & itinerari semua kami buat sendiri. Melalui pembacaan di google & group facebook banyak membantu persediaan kami ke Tokyo Jepun. Ramai yang tanya tips percutian ke Tokyo Jepun baru-baru ni. Izinkan mira berkongsi…

Continue Reading

Baby Carrier for Travel

Mira suke pakai baby carrier masa travel!!Since ada few kawan yang message tanya pasal baby carrier yang mira pakai so mira share ya.Awal-awal dulu mira tak tau sangat ada baby carrier yang tak elok for babies. Mak muda la katakan hehehe. So mak muda ni pon google la sebab time…

Continue Reading

8 Tips Percutian ke Hong Kong 7 hari 6 malam

Kami berdua bersama Ayra redah je ke Hong Kong kali ni hihihi.. Alhamdulillah kami berjaya survive di bandaraya HONG KONG selama 7 hari 6 malam… so nih kita senaraikan anggaran BUDGET kami seorang (PER PERSON) : Flight Ticket : AA KLIA2 ke HK (tiket Ayra pon sama sebab dah lebih 2 tahun.. huhu) RM276.40…

Continue Reading

Tips Hari Ketiga Bercuti di Hong Kong

[HK: Hari 3, 8 April 2016] Yau Ma Tei, Star Ferry Pier, Hari Ketiga di Hong Kong Masjid Ammar, The Peak, Madame Tussaud Subhanallah, Alhamdulillah, Allahuakbar. Seronok, puas, berbaloi.. Selesai research kami untuk tips hari ketiga bercuti, berjalan, melihat dan mentafsir sekitar Hong Kong ni.. Tukar Hotel Hari ni 8 April…

Continue Reading
Tips Hari Pertama Bercuti di Hong Kong
Wefie jap sebelum naik bas

Tips Hari Pertama Bercuti di Hong Kong

[HK: Hari 1, 6 April 2016] HK International Airport, Chungking Mansion HARI PERTAMA DI HONG KONG Ketibaan di Hong Kong International Airport Alhamdulillah, selamat sudah kami sampai ke Hong Kong International Airport jam 8.35 malam 6 April 2016. Beza waktu Hong Kong dan Malaysia hampir sama je cuma waktu solat…

Continue Reading
Close Menu