Tips Aktifkan Kad untuk Pengeluaran di Luar Negara

Jangan lupa aktifkan kad ATM untuk pengeluaran luar negara sebelum bercuti!! Dah best-best melancong ke luar negara tetibe duit tak cukup pulak. Ingatkan tukar duit haritu cukup huhuhu rupa-rupanya nafsu shopping membuak-buak pula di sana. hahaha Kad kredit pulak takde huaaa acane…

Continue Reading Tips Aktifkan Kad untuk Pengeluaran di Luar Negara

14 Tips Travel Bersama Anak Kecil

14 Tips Travel Bersama Anak Kecil Kalau solo traveller, kita dengan diri sendiri je. Kalau bangun lambat pon boleh lari nak kejar flight. Kalau bercuti dengan rakan-rakan bujang paling-paling kita sakit hati sebab kawan kita make up ambil masa berjam-jam. Paling senang…

Continue Reading 14 Tips Travel Bersama Anak Kecil

EZ-link VS Singapore Tourist Pass

Kami sekeluarga akan ke Singapore sebagai latihan stamina kami sebelum percutian kami ke luar negara. Di samping itu kami nak biasakan anak-anak kami dengan percutian acah-acah backpack. Hihi Amat mudah jika kami menggunakan kad Ez-Link ketika menaiki pengangkutan awam di sana. Tahukah…

Continue Reading EZ-link VS Singapore Tourist Pass

7 Tips Percutian ke Brunei 4 hari 3 malam

Alhamdulillah kali ini Zyzool Mira Travel berkesempatan menerokai negara Serambi Mekah. Bukan Aceh ya tetapi BRUNEI DARUSSALAM. Walaupun negara Brunei bukan negara pilihan untuk para pelancong, tetapi seronok untuk mira kongsikan pengalaman kami ke Brunei baru-baru ini.Jika korang tanya mira nak pergi…

Continue Reading 7 Tips Percutian ke Brunei 4 hari 3 malam

7 Tips di Sanrio Puroland, Japan

Korang peminat Hello Kitty? Geram tengok barang-barang comel Hello Kitty? Sanrio Puroland adalah tempat yang wajib korang pergi kalau mengembara ke Tokyo Jepun! Sanrio Puroland Sanrio Puroland merupakan taman tema yang terletak di Tama Centre, Tokyo. Sanrio Puroland ini adalah taman tema indoor iaitu dalam…

Continue Reading 7 Tips di Sanrio Puroland, Japan

6 cara ke Singapura dengan menaiki bas!

Tahukah anda boleh ke negara Singapura dengan hanya RM6.60 sahaja untuk perjalanan balik hari dengan menaiki pengangkutan bas awam? Ramai yang mesej mira bagitau seronok tengok kami bercuti tapi risau nak bercuti sendiri ke luar negara. Katanya tak ada keberanian lagi nak…

Continue Reading 6 cara ke Singapura dengan menaiki bas!

11 Tips Membawa Anak Kecil Mengembara Ke Tokyo Jepun

Mental kena kuat nak bawak anak mengembara nih.. Lagi-lagi travel ala backpack Semua sendiri.. Dari pengangkutan sendiri.. Tempat tinggal sendiri.. Mana nak pergi semua sendiri.. So perancangan tu penting Kalau hiking kita penat bawak beg hiking kat belakang badan pastu nak kejar…

Continue Reading 11 Tips Membawa Anak Kecil Mengembara Ke Tokyo Jepun

Baby Rest Dalam Tandas di Jepun

Nih new addition member in #ZyzoolMiraTravel. Hehehe.. Actually nervous jugak nak bawak Afya 7 bulan travel since perjalanan 6 jam pulak tu dalam kapal terbang. Ayra dulu 5 bulan pergi Sabah sekejap je so tak senervous nak gi Jepun ni..Alhamdulillah anak ummi anak…

Continue Reading Baby Rest Dalam Tandas di Jepun

11 Tips Percutian ke Tokyo Jepun 7 hari 6 malam

11 Tips Percutian ke Tokyo Jepun Kami acah-acah backpack ke negara matahari terbit pula kalini. Semua sendiri dari pembelian tiket flight, penginapan, pengangkutan & itinerari semua kami buat sendiri. Melalui pembacaan di google & group facebook banyak membantu persediaan kami ke Tokyo…

Continue Reading 11 Tips Percutian ke Tokyo Jepun 7 hari 6 malam

Baby Carrier for Travel

Mira suke pakai baby carrier masa travel!!Since ada few kawan yang message tanya pasal baby carrier yang mira pakai so mira share ya. Mira ada kongsikan sebelum ni di link di bawah ini juga. Happy Babywearing!! Awal-awal dulu mira tak tau sangat…

Continue Reading Baby Carrier for Travel