Tips ke Singapura dengan menaiki keretapi (KTM)

Sebelum backpack ke negara luar, kami suka test stamina kami & anak-anak ke negara jiran iaitu Singapura. Travel ala backpack dengan menggunakan public transport. Baru terasa kepenatan yang sebenar. 20k ++ langkah sehari tu biasa https://youtu.be/iBnje-8yVHEPengangkutan pilihan kami ke Singapura ialah bas!! Hanya RM1.50 dah boleh sampai Singapore!! Mira pernah…

Continue Reading

Seharian di Singapura

Hari hujung minggu yang lalu kami sekeluarga sahaja jalan-jalan ke Singapura. Sebenarnya nak beli sabun badan anak-anak yang dah nak habis di sana, alang-alang cuci mata sekali. Hihihi. Kami pergi balik hari je. Sebelum ni Mira pernah share bagaimana ke Singapura dengan menaiki bas. Boleh tekan button di bawah ya!…

Continue Reading

EZ-link VS Singapore Tourist Pass

Kami sekeluarga akan ke Singapore sebagai latihan stamina kami sebelum percutian kami ke luar negara.Di samping itu kami nak biasakan anak-anak kami dengan percutian acah-acah backpack. HihiAmat mudah jika kami menggunakan kad Ez-Link ketika menaiki pengangkutan awam di sana.Tahukah anda kad EZ-Link dan Singapore Tourist Pass boleh digunakan untuk membayar…

Continue Reading

7 Wonders Hostel, Singapore

Baru berkesempatan nak share dengan korang tempat tinggal kami ketika menjelajah ke Singapore bulan Oktober 2017 yang lepas (baru sempat nak share hohoho ampunnnn). Kalini percutian kami disertai dengan adik-adik Mira. Saja je jalan-jalan nak terokai bandar Singapura. Padahal Singapore ni sebelah je dengan Johor Bahru. hihi Biasanya kami pergi…

Continue Reading

6 cara ke Singapura dengan menaiki bas!

Tahukah anda boleh ke negara Singapura dengan hanya RM6.60 sahaja untuk perjalanan balik hari (day trip) dengan menaiki pengangkutan bas awam?Ramai yang mesej mira bagitau seronok tengok kami bercuti tapi risau nak bercuti sendiri ke luar negara. Katanya tak ada keberanian lagi nak melancong ke negara luar ala backpackers ni.Risau…

Continue Reading
Close Menu