Tips Pertama Kali Menaiki Kapal Terbang

Alhamdulillah sepanjang kami menaiki kapal terbang tak pernah lagi tertinggal atau terlepas pesawat. Alhamdulillah!! Tipsnya datang awal! Naik kapal terbang ni bukan macam naik bas taw. Totally different!! Flight pukul 10 pagi korang datang lapangan terbang pukul 9:30 pagi? Buhbye la gitu!! Hehehe ok meh Mira kongsikan 9 tips buat…

Continue Reading

36 Tips Backpack ke Bangkok Thailand

Dah lama Zyzool ajak Mira backpack ke Bangkok Thailand. Ermmm masa tu tak terbukak lagi hati iolsss nak naik train ke Bangkok. Tapi kalini Zyzool betul-betul insist kita backpack ke Bangkok dari JB. Apalagi jom pack bag gabak yom!!!! Siap cakap lagi kat Zyzool "I takda benda kot nak beli…

Continue Reading

Selamat Hari Kita Ke 7 Tahun

Assalamu'alaikum... Haaa ada kisah sebenarnya kenapa mira tak up-up lagi Tips ke Bangkok hehehee nak tahu tak cerita? Ok post ni Mira tujukan buat suami tercinta Zyzool! Rare betul hadiah ulangtahun perkahwinan kali ni. Bukan emas permata tapi domain baru uolssss!!! Wahhhhh hadiah apakah ni?? Selamat Hari Kita ke 7…

Continue Reading

The Marvel Experience Thailand

Jealous taw!! Zyzool & Ayra je yang masuk main dalam The Marvel Experience Thailand ni. Kiranya macam latihan untuk jdi superhero & jadi sebahagian dari Avengers haa gitu..Kanak-kanak yang ketinggian 99cm ke bawah tak boleh masuk. Alkisahnya Mira & Afya stay kat luar je.. Tu yang iolss tershopping banyak plak…

Continue Reading

8 Tips Anak Sentiasa Gembira Sepanjang Percutian

Bercuti bersama anak kadang-kadang memenatkan. Lagi kalau anak tak nak bekerjasama. Menangis je kerjanya. Buat macamana pun anak tetap menangis. Aduh! Huaaaa stressnya cuti!!! Hehehe korang pernah ke rasa macam ni? Bagaimana nak memastikan anak anda gembira sepanjang percutian? Ok jom kami kongsikan!! Alhamdulillah kami belajar banyak cara untuk memastikan…

Continue Reading

Itinerari Seoul Korea 10 hari 9 malam

Ramai yang DM nak itinerari Seoul Korea dari kami. Maaf ya lambat!! Huaa ni baru ada kesempatan nak kongsikan dengan korang!! Sebelum tu buat korang yang bakal ke Seoul Korea sendiri ala backpack macam kami, meh kami kongsikan perbelanjaan kami ke Seoul Korea selama 10 hari 9 malam. Tiket Penerbangan: …

Continue Reading

Gold Coast: Go Card or Go Explore?

Aduh Aduh aduh aduh..Aduh Aduh sayang..Aduh Aduh silap besar abang..Aduh Aduh kalau kau temberang...Ok ni serius ni tak temberang ekeke... Nak pilih mana nih bila bercuti ke Gold Coast? Go Card ke Go Explore? Eh cop bukan sama je ke dua-dua kad nih? Aduh jangan temberang ok!! Dua-dua kad nih…

Continue Reading

Babywearing Husband vs Wife

Someone ask me setiap kali travel why I’m the one yang carry the baby in baby carrier bukan Zyzool?? Hehehe ok Mira try jawap soalan ni hihi Masa travel kami dah tahu tugas memasing.. Memang Mira yang akan carry the baby. Abis tu best la Zyzool tak penat? Hehe jap-jap…

Continue Reading

5 Tips Percutian Sempurna

Haritu Mira tengok TV terbukak MY Doctors EP31 di Astro Ria. Perkongsian para doktor ini sangat menarik dan Mira nak kongsikan pada followers blog Zyzool Mira Travel. Mostly apa yang doktor ini kongsikan memang kami amalkan. Jom Mira kongsikan Tips mendapat percutian yang SEMPURNA!! Tips Mendapat Percutian Yang Sempurna! Bercuti…

Continue Reading
Close Menu