• Reading time:2 min(s) read

Itinerari Seoul Korea 10 hari 9 malam

Ramai yang merancang ke Seoul ke? Mira baru sempat nak kongsikan itinerari Seoul Korea dari kami. Maaf ya lambat!! Huaa ni baru ada kesempatan nak kongsikan dengan korang!! Sebelum tu buat korang yang bakal ke Seoul Korea sendiri ala backpack macam kami, meh kami kongsikan perbelanjaan kami ke Seoul Korea selama 10 hari 9 malam.

  • Tiket Penerbangan: 
    • Air Asia X KUL ke ICN RM369 (seorang) RM125 (Infant)
    • Air Asia X ICN ke KUL ₩149,000 (seorang) ₩58,000 (Infant)
  • Penginapan: 9 hari 8 malam RM1155.67 sekeluarga
  • Pengangkutan: T-Money ₩50,000 seorang
  • Nami Island: ₩13,000 (dewasa) ₩7000 (kanak-kanak)
  • Lotte Theme Park + Aquarium: RM134.60 KKDay
  • Gyeongbokgung Palace₩3,000 PERCUMA (pakai hanbok)
  • N Seoul Tower: ₩9,000 won (Dewasa) ₩7,500 (Kanak-kanak) 

Perbelanjaan Seoul Korea 10 hari 9 malam

Afya (1 tahun) hanya bayar duit penerbangan RM347. Yang lain masih free sebab infant! Jadi travel la bebanyak sementara anak masih kecil. Ekekekeke. Alasan!

Alhamdulillah memang tak sangka dapat ke Seoul buat kali ke-2. Sebelum tu berangan je cakap kat Zyzool bestnya la kalau boleh repeat gi Korea. Eh tup-tup masin mulut titew. Alhamdulillah. Sebelum ni kami ada kongsikan 50 Tips Percutian ke Seoul Korea. Korang boleh klik kat link di bawah ya!

Itinerari Seoul Korea 10 hari 9 malam

Akhirnya seperti dijanjikan, kami kongsikan itinerari kami di Seoul tempoh hari. Semoga membantu & memberi manfaat buat anda yang bakal ke Seoul Korea. Akhir kata, Annyeong!!

0 0 vote
Click a star to rate.
  • 10
    Shares
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments