• Reading time:2 min(s) read

Review: Starmart Express Bus

Ok before ni kami ada kongsikan bas Yoyo ke KLIA/KLIA2 kan? Kali ni kami mencuba pula bas “express” lain dari KLIA2 ke JB iaitu Starmart Express Bus

To cut a long story short..

If u guys a FAMILY TRAVEL like us consider la naik bas lain 😭

1. Perjalanan ambil masa 6+ jam dari KLIA2 ke JB

2. All stop bas bukan expresss 😂 Melaka dia benti, Air hitam dia benti, skudai dia benti, taman tun dia benti, larkin dia benti, pastu gi singapore. Senang cite ko cakap je nak benti mana dia benti 😅

3. Bukan proper perhentian. Eh kena turun sini. Ok anak cepat-cepat turun 😭 Its ok for solo traveller or bujang traveller but not for FAMILY TRAVELLER

4. Tak sistematik 😭 Tempat duduk kami seat 4,5,6 masa nak naik bas ada orang duduk seat 6. Dia beli online. Driver bas pon tak leh wat apa sebab salah sistem online dia. Thank you adik tu mengalah duduk belakang kami. Huhu

5. Sampai Melaka ada new passenger naik. Seat dia oso 4,5,6. Huhu disebabkan tak sistematiknya passenger tu marah-marah as kami duduk tempat dia. Lagi sekali driver bas mintak tiket kami & memang terbukti seat kami 4,5,6 😂 what a day 😅

6. Ko turun je bas terus gerak. Memang tak sempat la tengok if barang tertinggal or anak tertinggal 😭

7. Lagi-lagi if anak tertido & kita pergi ambil luggage bag kat bawah jap. Driver akan terus berlalu pergi & tak reconfirmkan dengan passenger.

Ok-ok nak kejar trip 😭

Overall depends la kalau rasa nak jimat RM4 boleh lah naik bas ni.

But for us sorry not sorry 😐

0 0 vote
Click a star to rate.
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments