Tiny Taladnoi Hostel Bangkok, Thailand

Tiny Taladnoi Hostel menjadi pilihan kami sewaktu pengembaraan kami ke Bangkok. Kami lebih selesa memilih penginapan berkonsep ala backpackers hostel kerana mengekalkan konsep travel backpack pada ketika itu. Namun begitu tidak semua hostel menerima tempahan dari Family Travel. Jadi pastikan anda membuat…

Continue Reading Tiny Taladnoi Hostel Bangkok, Thailand

Trickett Gardens Holiday Inn Gold Coast, Australia

Penginapan di Gold Coast antara yang termahal berbanding negara lain yang kami pernah lawati sebelum ini. Jadi buat research betul-betul nak stay kat mana masa di Gold Coast, Australia. After senaraikan beberapa pilihan akhirnya kami memilih Trickett Gardens Holiday Inn Gold Coast…

Continue Reading Trickett Gardens Holiday Inn Gold Coast, Australia

Hatten Hotel Melaka, Malaysia

Pada hujung minggu yang lepas kami berkesempatan merasai pengalaman menginap di Hatten Hotel Melaka selama 2 hari 1 malam. Seronok walaupon hanya sekejap tetapi dapat larikan diri dari rutin harian sangat-sangat bermakna buat Mira. hihihihi... Boleh release sikit minda & badan nih…

Continue Reading Hatten Hotel Melaka, Malaysia

The Capital Residence Suites, Brunei

Pada awalnya Zyzool suruh Mira cari penginapan kami di Brunei, Mira pilih hotel lain yang dalam within bajet kami iaitu RM150 semalam. Tapi selepas Mira baca-baca info mengenai Brunei rupanya susah betul nak dapat pengangkutan awam di sana. Katanya bas memang ada…

Continue Reading The Capital Residence Suites, Brunei

The Skytree North Tokyo, Japan

Ramai yang bertanyakan kami penginapan kami sewaktu bercuti di Tokyo, Jepun. Ramai yang cakap cantik, murah & nampak selesa. Memang cantik pon!! Harganya juga agak murah untuk penginapan yang terletak di tengah bandar Tokyo. Mira ada kongsikan Tips Percutian ke Tokyo sebelum…

Continue Reading The Skytree North Tokyo, Japan

7 Wonders Hostel, Singapore

Baru berkesempatan nak share dengan korang tempat tinggal kami ketika menjelajah ke Singapore bulan Oktober 2017 yang lepas (baru sempat nak share hohoho ampunnnn). Kalini percutian kami disertai dengan adik-adik Mira. Saja je jalan-jalan nak terokai bandar Singapura. Padahal Singapore ni sebelah…

Continue Reading 7 Wonders Hostel, Singapore

Capsule by Container Hotel KLIA2

NI RAHSIA TAW Hahaha last year kami bertiga travel ke Seoul, Korea.. Dari Senai Airport ke KLIA2 dah malam dalam jam 10 lebih… Memang tak plan la nak lepak @ tidur mana sementara menunggu flight ke Incheon International Airport esok paginya jam…

Continue Reading Capsule by Container Hotel KLIA2

Namsan Guest House Seoul, Korea

Namsan Guest House 3, SeoulTips TempahanBelek punya  belek ternampak la Namsan Guest House Seoul. Ni namanya redah tapi murah... Mula-mula lepas dah confirm tiket kapal terbang, cuba tengok-tengok blog review tentang tempat menarik untuk bermalam. Bila tengok terus kat laman web hotel…

Continue Reading Namsan Guest House Seoul, Korea