Trickett Gardens Holiday Inn Gold Coast, Australia

Penginapan di Gold Coast antara yang termahal berbanding negara lain yang kami pernah lawati sebelum ini. Jadi buat research betul-betul nak stay kat mana masa di Gold Coast, Australia. After senaraikan beberapa pilihan akhirnya kami memilih Trickett Gardens Holiday Inn Gold Coast untuk menginap pada 3 malam pertama ketika bercuti…

Continue Reading

Hatten Hotel Melaka, Malaysia

Pada hujung minggu yang lepas kami berkesempatan merasai pengalaman menginap di Hatten Hotel Melaka selama 2 hari 1 malam. Seronok walaupon hanya sekejap tetapi dapat larikan diri dari rutin harian sangat-sangat bermakna buat Mira. hihihihi... Boleh release sikit minda & badan nih walaupon anak-anak kita angkut sekali. Dah tentu #MYFamilyTravel…

Continue Reading

The Capital Residence Suites, Brunei

Pada awalnya Zyzool suruh Mira cari penginapan kami di Brunei, Mira pilih hotel lain yang dalam within bajet kami iaitu RM150 semalam. Tapi selepas Mira baca-baca info mengenai Brunei rupanya susah betul nak dapat pengangkutan awam di sana. Katanya bas memang ada tetapi tak mengikut waktu yang ditetapkan. Kadang tunggu…

Continue Reading

The Skytree North Tokyo, Japan

Ramai yang bertanyakan kami penginapan kami sewaktu bercuti di Tokyo, Jepun. Ramai yang cakap cantik, murah & nampak selesa. Memang cantik pon!! Harganya juga agak murah untuk penginapan yang terletak di tengah bandar Tokyo. Mira ada kongsikan Tips Percutian ke Tokyo sebelum ini. Klik sini! 7 Tips Percutian ke Tokyo…

Continue Reading

7 Wonders Hostel, Singapore

Baru berkesempatan nak share dengan korang tempat tinggal kami ketika menjelajah ke Singapore bulan Oktober 2017 yang lepas (baru sempat nak share hohoho ampunnnn). Kalini percutian kami disertai dengan adik-adik Mira. Saja je jalan-jalan nak terokai bandar Singapura. Padahal Singapore ni sebelah je dengan Johor Bahru. hihi Biasanya kami pergi…

Continue Reading

Capsule by Container Hotel KLIA2

NI RAHSIA TAW Hahaha last year kami bertiga travel ke Seoul, Korea.. Dari Senai Airport ke KLIA2 dah malam dalam jam 10 lebih… Memang tak plan la nak lepak @ tidur mana sementara menunggu flight ke Incheon International Airport esok paginya jam 8:00 pagi tak silap saya… Sesampainya di KLIA2…

Continue Reading

Namsan Guest House Seoul, Korea

Namsan Guest House 3, SeoulTips TempahanBelek punya  belek ternampak la Namsan Guest House Seoul. Ni namanya redah tapi murah... Mula-mula lepas dah confirm tiket kapal terbang, cuba tengok-tengok blog review tentang tempat menarik untuk bermalam. Bila tengok terus kat laman web hotel @ guest house memang macam luar dari bajet.Kami…

Continue Reading
Close Menu