Itinerari Tokyo 7 hari 6 malam

Minta maaf korang Mira lambat update itinerari Tokyo. Ada pelbagai kekangan nak lengkapkan itinerari Tokyo hehehe. Sebelum ini Mira pernah kongsikan tips percutian ke Tokyo Jepun di facebook. Untuk baca post sebelum ini boleh tekan link sini ya 11 Tips Percutian ke Tokyo Jepun 7 hari 6 malam Melalui post…

Continue Reading

Cenderamata dari Jepun

Sebenarnya percutian bajet memang murah tapi beli barang cenderamata nih yang duit mencurah-curah keluar. ahahaha. Serious tak tipu!Mira nih pantang nampak benda comel sikit mesti rasa nak beli. Hahaha adoiiii laLagi la nampak barang Hello Kitty ke, Disney Princess geram je rasa. Alasan belikan untuk anak. Wakakaka. Pastu pikir tah…

Continue Reading

6 cara ke Singapura dengan menaiki bas!

Tahukah anda boleh ke negara Singapura dengan hanya RM6.60 sahaja untuk perjalanan balik hari (day trip) dengan menaiki pengangkutan bas awam?Ramai yang mesej mira bagitau seronok tengok kami bercuti tapi risau nak bercuti sendiri ke luar negara. Katanya tak ada keberanian lagi nak melancong ke negara luar ala backpackers ni.Risau…

Continue Reading

Biskut Kapal Sedap ke??

Post sebelum ni mira pernah share pasal Biskut Kapal ni.. Tak sangka ramai yang wassup mira tanya ada tak lagi biskut kapal nih. Maaf ya ada yang mira tak sempat reply Demi korang kita usahakan ok.. Actually masa kat Jepun haritu tak betul-betul menghayati kesedapan biskut kapal nih.. hehe sebab…

Continue Reading

Susu Pisang Korea Halal (Binggrae)

Susu pisang ni di Korea sangatlah popular. Kalau travel ke Korea mesti cari susu pisang nih dulu dan post di instagram hehe Actually ada 3 perisa susu ni di Korea. Banana, Melon & Strawberry. Ketiga-tiga perisa ni mira dah try masa kat korea & memang sedaaappp Tapi yang paling sedap…

Continue Reading

Biskut Kapal HALAL (Alfort)

Sebelum travel ke jepun selalu baca kat blog-blog yang antara makanan yang boleh dijadikan cenderamata adalahBISKUT KAPAL!Pastu tengok belek gambar kotak biskut kapal tu cam tak sedap je hahaha (ada ke tengok dari luaran packaging biskut kapal tu??) Ni lah dinamakan“DONT JUDGE THE BOOK BY ITS COVER”hahahaSo kat jepun duk…

Continue Reading

11 Tips Membawa Anak Kecil Mengembara Ke Tokyo Jepun

Mental kena kuat nak bawak anak mengembara nih.. Lagi-lagi travel ala backpackSemua sendiri..Dari pengangkutan sendiri..Tempat tinggal sendiri..Mana nak pergi semua sendiri..So perancangan tu pentingKalau hiking kita penat bawak beg hiking kat belakang badan pastu nak kejar sunset/sunrise. Dengan penat daki gunung 80 darjah lagik. Tu tak masuk jalan berlumpur. Muke…

Continue Reading

Baby Rest Dalam Tandas di Jepun

Nih new addition member in #ZyzoolMiraTravel. Hehehe.. Actually nervous jugak nak bawak Afya 7 bulan travel since perjalanan 6 jam pulak tu dalam kapal terbang. Ayra dulu 5 bulan pergi Sabah sekejap je so tak senervous nak gi Jepun ni.. Alhamdulillah anak ummi anak yang baik. Afya behave sangat macam kakak…

Continue Reading

11 Tips Percutian ke Tokyo Jepun 7 hari 6 malam

Kami acah-acah backpack ke negara matahari terbit pula kalini. Semua sendiri dari pembelian tiket flight, penginapan, pengangkutan & itinerari semua kami buat sendiri. Melalui pembacaan di google & group facebook banyak membantu persediaan kami ke Tokyo Jepun. Ramai yang tanya tips percutian ke Tokyo Jepun baru-baru ni. Izinkan mira berkongsi…

Continue Reading
Close Menu