Tips Pertama Kali Menaiki Kapal Terbang

TIPS MENAIKI KAPAL TERBANG Alhamdulillah sepanjang kami menaiki kapal terbang tak pernah lagi tertinggal atau terlepas pesawat. Alhamdulillah!! Tipsnya datang awal! Naik kapal terbang ni bukan macam naik bas taw. Totally different!! Flight pukul 10 pagi korang datang lapangan terbang pukul 9:30 pagi? Buhbye la gitu!! Hehehe ok meh Mira…

Continue Reading

The Marvel Experience Thailand

Jealous taw!! Zyzool & Ayra je yang masuk main dalam The Marvel Experience Thailand ni. Kiranya macam latihan untuk jdi superhero & jadi sebahagian dari Avengers haa gitu..Kanak-kanak yang ketinggian 99cm ke bawah tak boleh masuk. Alkisahnya Mira & Afya stay kat luar je.. Tu yang iolss tershopping banyak plak…

Continue Reading

Itinerari Seoul Korea 10 hari 9 malam

Ramai yang DM nak itinerari Seoul Korea dari kami. Maaf ya lambat!! Huaa ni baru ada kesempatan nak kongsikan dengan korang!! Sebelum tu buat korang yang bakal ke Seoul Korea sendiri ala backpack macam kami, meh kami kongsikan perbelanjaan kami ke Seoul Korea selama 10 hari 9 malam. Tiket Penerbangan: …

Continue Reading

Gold Coast: Go Card or Go Explore?

Aduh Aduh aduh aduh.. Aduh Aduh sayang.. Aduh Aduh silap besar abang.. Aduh Aduh kalau kau temberang... Ok ni serius ni tak temberang ekeke... Nak pilih mana nih bila bercuti ke Gold Coast? Go Card ke Go Explore? Eh cop bukan sama je ke dua-dua kad nih? Aduh jangan temberang…

Continue Reading

Babywearing Husband vs Wife

Someone ask me setiap kali travel why I’m the one yang carry the baby in baby carrier bukan Zyzool?? Hehehe ok Mira try jawap soalan ni hihi Masa travel kami dah tahu tugas memasing.. Memang Mira yang akan carry the baby. Abis tu best la Zyzool tak penat? Hehe jap-jap…

Continue Reading

5 Tips Percutian Sempurna

Haritu Mira tengok TV terbukak MY Doctors EP31 di Astro Ria. Perkongsian para doktor ini sangat menarik dan Mira nak kongsikan pada followers blog Zyzool Mira Travel. Mostly apa yang doktor ini kongsikan memang kami amalkan. Jom Mira kongsikan Tips mendapat percutian yang SEMPURNA!! Tips Mendapat Percutian Yang Sempurna! Bercuti…

Continue Reading

5 cara mengelak bayi anda menangis ketika menaiki kapal terbang

Memang tidak dinafikan sangat mencabar membawa anak bercuti lebih-lebih lagi ala backpackers. Tapi anak-anak bukanlah sebab kita harus berhenti menikmati keindahan ciptaan Allah swt bukan? Mira sangat seronok bawa anak bercuti. Setakat ini memang tak pernah lagi tinggalkan anak ketika bercuti. Semoga dimurahkan rezeki & dipermudahkan urusan buat kita semua…

Continue Reading

Top 200 Family Travel Blog by Feedspot

Siapa sangka...🎶 Siapa Menduga.. 🎵Dari suka kini menjadi nyata.. Ewahh hehehe.. Sewaktu kami bercuti di Gold Coast, Australia baru-baru ini kami dikejutkan dengan email dari Feedspot bahawa kami tersenarai dalam Top 200 Family Travel Blog!!! Wah betul ke nih!! Tak caya!! Ceritanya Zyzool yang bukak email Zyzool Mira Travel sewaktu…

Continue Reading

Backpack ke Bandung

Backpack ke Bandung!We Did It Ourselves! Zaman takde GST bolehlah bawak my staff bercuti. Hihihi okey-okey sebenarnya Mira setkan target jualan & mereka berjaya capai target jualan hari raya! More than we expected! Alhamdulillah Waduh-waduh.. Jadi rewardnya adalah BACKPACK KE BANDUNG! Kami backpack ke Bandung berenam termasuk Ayra! Gamble je tanpa…

Continue Reading
Close Menu