Pulau Mawar Mersing, Johor

Jadi last week bila Zyzool ajak kami anak beranak camping di Pulau Mawar Mersing. Mira cam tertanya jugak kat mana Pulau Mawar ni tak pernah dengar pon. Tapi sebab dengar perkataan "camping" tu Ayra & Afya terus jawab "NAK"!! Hahaha.. Rupa-rupanya Pulau…

  • Post published:8 July 2020
Continue ReadingPulau Mawar Mersing, Johor

Jom shopping di PG Mall!

Sekarang senangkan kalau nak beli apa yang terlintas dalam kepala. Capai telefon buka apps terus je kita boleh beli online. Pastu tahu-tahu barang dah sampai depan rumah. Tak perlu penat-penat nak keluar rumah, kena isi minyak kereta lagi, pastu traffic jammed lagi...…

  • Post published:24 June 2020
Continue ReadingJom shopping di PG Mall!

PKPP: Boleh travel dalam negara!

Yeay dah boleh travel dalam negara la bermula 10 Jun 2020 ni!! Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin telah mengumumkan Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP) mengantikan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) bermula 10 Jun 2020 hingga 31 Ogos 2020.Beliau telah membenarkan rakyat…

  • Post published:8 June 2020
Continue ReadingPKPP: Boleh travel dalam negara!