Tips Jimat Travel: DIY Wrap Luggage

Ok ni kami nak share salah satu tips jimat masa travel. HIhihi maybe ramai dah buat tapi kita kongsikan buat traveller bajet macam kami. Hohoho.. Kalau korang nak wrap luggage tapi tak nak keluar duit banyak. Beli je CLING WRAP kat supermarket!! Kat Malaysia harga…

Continue Reading Tips Jimat Travel: DIY Wrap Luggage

5 cara mengelak bayi anda menangis ketika menaiki kapal terbang

Memang tidak dinafikan sangat mencabar membawa anak bercuti lebih-lebih lagi ala backpackers. Tapi anak-anak bukanlah sebab kita harus berhenti menikmati keindahan ciptaan Allah swt bukan? Mira sangat seronok bawa anak bercuti. Setakat ini memang tak pernah lagi tinggalkan anak ketika bercuti. Semoga…

Continue Reading 5 cara mengelak bayi anda menangis ketika menaiki kapal terbang

14 Tips ke Singapura dengan menaiki keretapi (KTM)

Sebelum backpack ke negara luar, kami suka test stamina kami & anak-anak ke negara jiran iaitu Singapura. Travel ala backpack dengan menggunakan public transport. Baru terasa kepenatan yang sebenar. 20k ++ langkah sehari tu biasa.https://youtu.be/iBnje-8yVHEPengangkutan pilihan kami ke Singapura ialah bas!! Hanya…

Continue Reading 14 Tips ke Singapura dengan menaiki keretapi (KTM)

9 Tips Merancang Itinerari yang Terbaik

"Dah sampai dah Night market tu tapi harini tutup rupanya..." Adoi laaa esok flight balik lak tu. Souvenir tak beli lagi... Pernah korang alami masalah ini? Kalau nak travel ala "backpack ni " bukan sekadar buat persediaan mental & fizikal. Data & perancangan…

Continue Reading 9 Tips Merancang Itinerari yang Terbaik

18 Tips Percutian ke Gold Coast, Australia

Assalamualaikum..Alhamdulillah kali ini kami #MYFamilyTravel berjaya redah ke Gold Coast & Brisbane, Australia pula selama 6 hari 5 malam.Harini Mira kongsikan tips & bajet kami ke Gold Coast, Australia baru-baru ini. Semua sendiri dari pembelian tiket kapal terbang, tiket taman tema, itinerari…

Continue Reading 18 Tips Percutian ke Gold Coast, Australia

Backpack ke Bandung

Backpack ke Bandung!We Did It Ourselves! Zaman takde GST bolehlah bawak my staff bercuti. Hihihi okey-okey sebenarnya Mira setkan target jualan & mereka berjaya capai target jualan hari raya! More than we expected! Alhamdulillah Waduh-waduh.. Jadi rewardnya adalah BACKPACK KE BANDUNG! Kami backpack…

Continue Reading Backpack ke Bandung

14 Tips Travel Bersama Anak Kecil

14 Tips Travel Bersama Anak Kecil Kalau solo traveller, kita dengan diri sendiri je. Kalau bangun lambat pon boleh lari nak kejar flight. Kalau bercuti dengan rakan-rakan bujang paling-paling kita sakit hati sebab kawan kita make up ambil masa berjam-jam. Paling senang…

Continue Reading 14 Tips Travel Bersama Anak Kecil

7 info penting sebelum ke Ocean Park Hong Kong

Harini kami nak kongsikan pasal Ocean Park iaitu salah satu taman tema yang terbesar di Hong Kong selain Disneyland. Ocean Park terletak di selatan Hong Kong dan agak jauh dari pusat bandar. 1. Pengangkutan ke Ocean Park Anda boleh menaiki MTR atau…

Continue Reading 7 info penting sebelum ke Ocean Park Hong Kong

7 Tips Percutian ke Brunei 4 hari 3 malam

Alhamdulillah kali ini Zyzool Mira Travel berkesempatan menerokai negara Serambi Mekah. Bukan Aceh ya tetapi BRUNEI DARUSSALAM. Walaupun negara Brunei bukan negara pilihan untuk para pelancong, tetapi seronok untuk mira kongsikan pengalaman kami ke Brunei baru-baru ini.Jika korang tanya mira nak pergi…

Continue Reading 7 Tips Percutian ke Brunei 4 hari 3 malam

7 Tips di Sanrio Puroland, Japan

Korang peminat Hello Kitty? Geram tengok barang-barang comel Hello Kitty? Sanrio Puroland adalah tempat yang wajib korang pergi kalau mengembara ke Tokyo Jepun! Sanrio Puroland Sanrio Puroland merupakan taman tema yang terletak di Tama Centre, Tokyo. Sanrio Puroland ini adalah taman tema indoor iaitu dalam…

Continue Reading 7 Tips di Sanrio Puroland, Japan