Hari ke-2 ke Skypoint & Dreamworld di Gold Coast

harini kami akan ke Skypoint & Dreamworld Gold Coast. Sebelum tu.... Happy Birthday Zyzool!! Kelas u sambut birthday kat oversea. Hihihi.. Harini merupakan hari kedua kami menjejakkan kaki di Gold Coast, Australia!! Pukul 5 pagi dah terang benderang dah kat sini. Zyzool sediakan sarapan kami pagi nih iaitu Nasi Goreng…

Continue Reading

Hari Pertama di Gold Coast, Australia

Hello Gold Coast Australia 👋!!! Alhamdulillah selepas 8 jam dalam kapal terbang akhirnya kami selamat tiba di bumi Gold Coast, Australia. Nervous jugak nak melepasi pegawai imigresen. Hasil dari pembacaan kat blog-blog & info rakan backpackers memaklumkan bahawa imigresen & kastam di Australia sangat strict. Walaupun sebelum ini Mira pernah…

Continue Reading

Tokyo One Piece Tower, Japan

Kami berkesempatan melawati Tokyo One Piece sewaktu kunjungan kami ke Tokyo Jepun yang lalu. Tempat ini awal-awal lagi Zyzool dah maklum pada Mira untuk masukkan dalam itinerari kami kerana Zyzool adalah peminat anime One Piece. Hehehe Mira ingat lagi dulu time study, kalau ada waktu terluang mesti Zyzool layan anime…

Continue Reading

MATTA Fair Johor Bahru 2018

Pada hari Sabtu yang lepas Mira sekeluarga berkesempatan ke MATTA Fair yang diadakan di Danga City Mall. Sebenarnya ini kali pertama kami mengunjungi MATTA Fair ini. Kebetulan Mira & Zyzool berkelapangan, jadi kami ambil masa ini untuk melihat suasana di MATTA Fair tersebut. Ayra 4+ tahun so tak perlu bayar!!…

Continue Reading

Tips Aktifkan Kad untuk Pengeluaran di Luar Negara

Jangan lupa aktifkan kad ATM untuk pengeluaran luar negara sebelum bercuti!! Dah best-best melancong ke luar negara tetibe duit tak cukup pulak. Ingatkan tukar duit haritu cukup huhuhu rupa-rupanya nafsu shopping membuak-buak pula di sana. hahaha Kad kredit pulak takde huaaa acane nih ada lagi beberapa hari nak survive di negara orang.…

Continue Reading

Seharian di Singapura

Hari hujung minggu yang lalu kami sekeluarga sahaja jalan-jalan ke Singapura. Sebenarnya nak beli sabun badan anak-anak yang dah nak habis di sana, alang-alang cuci mata sekali. Hihihi. Kami pergi balik hari je. Sebelum ni Mira pernah share bagaimana ke Singapura dengan menaiki bas. Boleh tekan button di bawah ya!…

Continue Reading

Fujiko F. Fujio Museum, Japan

Korang peminat Doraemon? Kami laki bini memang membesar dengan cerita Doraemon. Kecik-kecik dulu ingat lagi tunggu cerita Doraemon kat TV jam 7 malam. Mak bising time solat tengok TV. HihihiKami sangat teruja untuk mengunjungi muzium Doraemon ketika percutian kami ke Tokyo pada September 2017. Muzium Doraemon atau dikenali sebagai Fujiko…

Continue Reading

AEON MALL emoji™ QR Hunt

EMOJI QR HUNT at AEON BANDAR DATO ONN!! Minggu lepas kami membawa Ayra & Afya misi mencari baju di AEON untuk dipakai di suatu majlis esok hari. Selepas sudah menjumpai baju untuk Ayra & Afya, kami terus ingin pulang dan bergerak menuju ke kereta. Dalam pada berjalan kami melalui Information…

Continue Reading

Itinerari Brunei 4 Hari 3 Malam

Mira ada kongsikan Tips Percutian ke Brunei sebelum ini. Kami tidak sangka bahawa ramai yang berminat untuk mengunjungi negara Brunei. Ramai yang bertanyakan Itinerari Brunei kami baru-baru ini. Apa yang kami boleh katakan, kami sangat seronok berpeluang bercuti ke sana. Makanan yang murah & rakyat yang baik. Boleh baca post…

Continue Reading

14 Tips Travel Bersama Anak Kecil

Kalau solo traveller, kita dengan diri sendiri je. Kalau bangun lambat pon boleh lari nak kejar flight. Kalau bercuti dengan rakan-rakan bujang paling-paling kita sakit hati sebab kawan kita make up ambil masa berjam-jam. Paling senang tinggalkan jelah travel partner tu. Hahahaha okey kita gurau je. Travel Bersama Anak Kecil??…

Continue Reading
Close Menu