Fujiko F. Fujio Museum, Japan

Korang peminat Doraemon? Kami laki bini memang membesar dengan cerita Doraemon. Kecik-kecik dulu ingat lagi tunggu cerita Doraemon kat TV jam 7 malam. Mak bising time solat tengok TV. HihihiKami sangat teruja untuk mengunjungi muzium Doraemon ketika percutian kami ke Tokyo pada…

Continue Reading Fujiko F. Fujio Museum, Japan

AEON MALL emoji™ QR Hunt

EMOJI QR HUNT at AEON BANDAR DATO ONN!! Minggu lepas kami membawa Ayra & Afya misi mencari baju di AEON untuk dipakai di suatu majlis esok hari. Selepas sudah menjumpai baju untuk Ayra & Afya, kami terus ingin pulang dan bergerak menuju…

Continue Reading AEON MALL emoji™ QR Hunt

Itinerari Brunei 4 Hari 3 Malam

Mira ada kongsikan Tips Percutian ke Brunei sebelum ini. Kami tidak sangka bahawa ramai yang berminat untuk mengunjungi negara Brunei. Ramai yang bertanyakan Itinerari Brunei kami baru-baru ini. Apa yang kami boleh katakan, kami sangat seronok berpeluang bercuti ke sana. Makanan yang…

Continue Reading Itinerari Brunei 4 Hari 3 Malam

14 Tips Travel Bersama Anak Kecil

14 Tips Travel Bersama Anak Kecil Kalau solo traveller, kita dengan diri sendiri je. Kalau bangun lambat pon boleh lari nak kejar flight. Kalau bercuti dengan rakan-rakan bujang paling-paling kita sakit hati sebab kawan kita make up ambil masa berjam-jam. Paling senang…

Continue Reading 14 Tips Travel Bersama Anak Kecil

EZ-link VS Singapore Tourist Pass

Kami sekeluarga akan ke Singapore sebagai latihan stamina kami sebelum percutian kami ke luar negara. Di samping itu kami nak biasakan anak-anak kami dengan percutian acah-acah backpack. Hihi Amat mudah jika kami menggunakan kad Ez-Link ketika menaiki pengangkutan awam di sana. Tahukah…

Continue Reading EZ-link VS Singapore Tourist Pass

7 Tips Percutian ke Brunei 4 hari 3 malam

Alhamdulillah kali ini Zyzool Mira Travel berkesempatan menerokai negara Serambi Mekah. Bukan Aceh ya tetapi BRUNEI DARUSSALAM. Walaupun negara Brunei bukan negara pilihan untuk para pelancong, tetapi seronok untuk mira kongsikan pengalaman kami ke Brunei baru-baru ini.Jika korang tanya mira nak pergi…

Continue Reading 7 Tips Percutian ke Brunei 4 hari 3 malam

7 Tips di Sanrio Puroland, Japan

Korang peminat Hello Kitty? Geram tengok barang-barang comel Hello Kitty? Sanrio Puroland adalah tempat yang wajib korang pergi kalau mengembara ke Tokyo Jepun! Sanrio Puroland Sanrio Puroland merupakan taman tema yang terletak di Tama Centre, Tokyo. Sanrio Puroland ini adalah taman tema indoor iaitu dalam…

Continue Reading 7 Tips di Sanrio Puroland, Japan

Itinerari Tokyo Jepun 7 Hari 6 Malam

Itinerari Tokyo Jepun 7 Hari 6 Malam Seperti yang dijanjikan kami kongsikan Itinerari Tokyo Jepun. Sebelum ini Mira ada kongsikan tips percutian ke Tokyo di facebook. Korang boleh baca di link di bawah ini ya. Betul tak sangka kami dapat menjejaki negara…

Continue Reading Itinerari Tokyo Jepun 7 Hari 6 Malam

Cenderamata dari Jepun

Sebenarnya percutian bajet memang murah tapi beli barang cenderamata nih yang duit mencurah-curah keluar. ahahaha. Serious tak tipu! Mira nih pantang nampak benda comel sikit mesti rasa nak beli. Hahaha adoiiii la Lagi la nampak barang Hello Kitty ke, Disney Princess geram…

Continue Reading Cenderamata dari Jepun

6 cara ke Singapura dengan menaiki bas!

Tahukah anda boleh ke negara Singapura dengan hanya RM6.60 sahaja untuk perjalanan balik hari dengan menaiki pengangkutan bas awam? Ramai yang mesej mira bagitau seronok tengok kami bercuti tapi risau nak bercuti sendiri ke luar negara. Katanya tak ada keberanian lagi nak…

Continue Reading 6 cara ke Singapura dengan menaiki bas!