PKPD UTM

Hati manusia ini tidak tertahan-tahan rasa sebak di hatiBermula 3 hari kuarantin tidak boleh keluar langsung (ada sekatan) dianjakkan kepada 10 hari kuarantin kerana kes makin meningkat.Sebak dihati keluarga nak hantar makanan raya juga pada awalnya tidak dibenarkan. Sehinggalah pekeliling dikeluarkan hanya…

  • Post published:20 May 2021
Continue ReadingPKPD UTM

Free Air Asia WiFi

FREE AIRASIA WIFITahukah anda ada free wifi jika anda menaiki Air Asia flight?How to connect? Easy!!1. Turn on Wi-Fi (Flight Mode)2. Connect to FREE airasia wifi (seatbelt sign switched off after take-off)3. Visit wifi.airasia.com on your web browser4. Enjoy all of airasia wifi’s…

  • Post published:24 January 2021
Continue ReadingFree Air Asia WiFi

Shopping di Luar Negara

Setiap kali travel lagi-lagi ke negara jiran, Mira akan membayangkan betapa seronoknya mereka dapat membeli belah dengan harga yang murah. Murah dalam erti kata terhadap gaji mereka. Yelah kalu gaji kat sini RM3000. Mereka di sana dapat 3000SGD tapi harga baju purata hanya…

  • Post published:7 December 2020
Continue ReadingShopping di Luar Negara

Pulau Kukup, Pontian Johor

Pulau Kukup di Pontian, Johor Sebenarnya pikir-pikir juga nak pergi jalan mana bersama keluarga ni eh? Rancangan awal nak berkhemah di Bentong Pahang. Tapi dengan Covid-19 makin meningkat semula di sekitar Kuala Lumpur & Selangor & Sabah rasa nak jalan jauh-jauh risau…

  • Post published:11 November 2020
Continue ReadingPulau Kukup, Pontian Johor

Jom shopping di PG Mall!

Sekarang senangkan kalau nak beli apa yang terlintas dalam kepala. Capai telefon buka apps terus je kita boleh beli online. Pastu tahu-tahu barang dah sampai depan rumah. Tak perlu penat-penat nak keluar rumah, kena isi minyak kereta lagi, pastu traffic jammed lagi...…

  • Post published:24 June 2020
Continue ReadingJom shopping di PG Mall!

PKPP: Boleh travel dalam negara!

Yeay dah boleh travel dalam negara la bermula 10 Jun 2020 ni!! Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin telah mengumumkan Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP) mengantikan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) bermula 10 Jun 2020 hingga 31 Ogos 2020.Beliau telah membenarkan rakyat…

  • Post published:8 June 2020
Continue ReadingPKPP: Boleh travel dalam negara!