9 Tips Merancang Itinerari yang Terbaik

"Dah sampai dah Night market tu tapi harini tutup rupanya..." Adoi laaa esok flight balik lak tu. Souvenir tak beli lagi... Pernah korang alami masalah ini? Kalau nak travel ala "backpack ni " bukan sekadar buat persediaan mental & fizikal. Data & perancangan pon penting taw. Kena buat research betul-betul dan…

Continue Reading

Itinerari Gold Coast 6 hari 5 malam

Ramai kenalan yang tanya.. Kenapa Gold Coast? Kenapa tak gi Perth ke? Sydney ke? Melbourne ke? Hehehe. Memang kami nak ke Gold Coast!! Lagipon tak banyak info untuk Family Travel ke Gold Coast berbanding kawasan lain di Australia. So kami ambil cabaran itu untuk menerokai Gold Coast, Australia dan kongsikan…

Continue Reading

Itinerari Hong Kong 7 hari 6 malam

Ya bukan mudah untuk mengembara ke luar negara bersama anak kecil. Lagi-lagi mengembara ala backpack ni. Semua sendiri dari pembelian tiket kapal terbang, tempat tinggal & susun jadual perjalanan. Kami pernah kongsikan sebelum ini percutian kami secara DIY atau ala backpack iaitu semua sendiri & tips mengembara bersama anak kecil di bumi…

Continue Reading
Close Menu