Jom shopping di PG Mall!

Jom shopping di PG Mall! Sekarang senangkan kalau nak beli apa yang terlintas dalam kepala. Capai telefon buka apps terus je kita boleh beli online. Pastu tahu-tahu barang dah sampai depan rumah. Tak perlu penat-penat nak keluar rumah, kena isi minyak kereta…

Continue Reading Jom shopping di PG Mall!

PKPP: Boleh travel dalam negara!

Yeay dah boleh travel dalam negara la bermula 10 Jun 2020 ni!! Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin telah mengumumkan Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP) mengantikan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) bermula 10 Jun 2020 hingga 31 Ogos 2020. Beliau telah membenarkan…

Continue Reading PKPP: Boleh travel dalam negara!

Giveaway Raya 2020

Hai guys! Dah lama Zyzool Mira Travel tak buat giveaway contest kan? So kalini untuk Giveaway Raya 2020 pihak penaja berbesar hati untuk menaja Play Doh Popcorn Party kepada dua orang pembaca bertuah Zyzool Mira Travel. Giveaway Raya 2020 Untuk contest giveaway…

Continue Reading Giveaway Raya 2020

Selamat Hari Raya Aildilfitri 2020!

Pejam celik pejam celik puasa eh tahu-tahu dah raya? Selamat Hari Raya Aidilfitri 2020 buat semua pembaca MY Family Travel Blog! Lain benar raya kali ini kan? Sungguh berbeza sekali. Jika sebelum ini kita semua seronok membuat persiapan raya termasuk mengatur rancangan…

Continue Reading Selamat Hari Raya Aildilfitri 2020!

Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB)

Maaf la seminggu kita tak bersiaran. Almaklumlah hantar MacBook ku yang tetiba buat hal. Adeh sedih! Tapi sekarang tidak lagi hehe. Alhamdulillah MacBook Mira dah selamat kembali ke pangkuan ku kembali hehe. Read More: My MacBook Pro Rosak! Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat…

Continue Reading Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB)

My MacBook Pro Rosak!

My MacBook Pro rosak! Arghh tensen mak. Actually dah almost 3 years Mira pakai MacBook Pro nih. Beli tahun 2017. Memang puas hati! Dah la laju gilos! Serius laju tak terhegeh-hegeh nak on dan tak lag langsung bila buat kerja. Update blog…

Continue Reading My MacBook Pro Rosak!

Tiny Taladnoi Hostel Bangkok, Thailand

Tiny Taladnoi Hostel menjadi pilihan kami sewaktu pengembaraan kami ke Bangkok. Kami lebih selesa memilih penginapan berkonsep ala backpackers hostel kerana mengekalkan konsep travel backpack pada ketika itu. Namun begitu tidak semua hostel menerima tempahan dari Family Travel. Jadi pastikan anda membuat…

Continue Reading Tiny Taladnoi Hostel Bangkok, Thailand

9 Tempat Menarik di Semarang, Indonesia

Apa tempat menarik di Semarang? Best ke Semarang? Tetiba terkenang pula kita memori berbulan madu di Semarang, Indonesia tahun 2012. Main terjah ke Semarang berdua dengan Zyzool. Dengan tak ada itinerari bagai. Dah la masa tu pengalaman pertama kali ke Indonesia. Hahaha..…

Continue Reading 9 Tempat Menarik di Semarang, Indonesia

Perintah Kawalan Pergerakan Fasa 4

Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) Fasa 4 Pejam celik pejam celik Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dah masuk Fasa 4. Iaitu hampir sebulan lebih berpantang keluar rumah. Alhamdulillah setakat ni kami sekeluarga selesa duduk diam-diam di rumah. Zyzool masih bekerja seperti biasa dan dia…

Continue Reading Perintah Kawalan Pergerakan Fasa 4

5 Tips Membeli Tiket Feri ke Batam

5 Tips Membeli Tiket Feri JB-Batam Ramai yang tanya Mira kat instagram bagaimana nak beli tiket feri ke Batam. Haritu Mira dah kongsikan di ig story tapi biasalah manusia mudah lupa. Mira pon kadang-kadang terlupa hihi. Jadi untuk senangkan korang moh ler…

Continue Reading 5 Tips Membeli Tiket Feri ke Batam