8 Tips Memastikan Anak Anda Gembira Sepanjang Percutian

Bercuti bersama anak kadang-kadang memenatkan. Lagi kalau anak tak nak bekerjasama. Menangis je kerjanya. Buat macamana pun anak tetap menangis. Aduh! Huaaaa stressnya cuti!!! Hehehe korang pernah ke rasa macam ni? Bagaimana nak memastikan anak anda gembira sepanjang percutian? Ok jom kami kongsikan!! Alhamdulillah kami belajar banyak cara untuk memastikan…

Continue Reading

Itinerari Seoul Korea 10 hari 9 malam

Ramai yang DM nak itinerari Seoul Korea dari kami. Maaf ya lambat!! Huaa ni baru ada kesempatan nak kongsikan dengan korang!! Sebelum tu buat korang yang bakal ke Seoul Korea sendiri ala backpack macam kami, meh kami kongsikan perbelanjaan kami ke Seoul Korea selama 10 hari 9 malam. Tiket Penerbangan: Air…

Continue Reading

Gold Coast: Go Card or Go Explore?

Aduh Aduh aduh aduh..Aduh Aduh sayang..Aduh Aduh silap besar abang..Aduh Aduh kalau kau temberang...Ok ni serius ni tak temberang ekeke... Nak pilih mana nih bila bercuti ke Gold Coast? Go Card ke Go Explore? Eh cop bukan sama je ke dua-dua kad nih? Aduh jangan temberang ok!! Dua-dua kad nih…

Continue Reading

Tips Suami Selalu Bawa Pergi Bercuti

Tahun ni je suami Mira bawak kami sekeluarga pergi bercuti ke 5 buah negara!! Tak perlu ke luar negara pon tak pe.. Dapat bercuti dalam negara pon dah seronok sangat kan?? Hehe haaa nak taw tak rahsia macamana nak suami selalu bawak kita pergi bercuti?? Ok meh Mira kongsikan dengan…

Continue Reading

50 Tips Percutian ke Seoul Korea

Buat anda yang bakal ke Korea & merancang percutian ke Korea, nak tahu tak Tips Percutian ke Seoul Korea? Hehehe meh kami kongsikan 50 Tips Percutian ke Seoul Korea kami baru-baru ini. Tips Percutian ke Seoul Korea 1. TIKET PENERBANGAN ni kalau nak murah memang kena beli awal. Biasanya memang…

Continue Reading

Babywearing Husband vs Wife

Someone ask me setiap kali travel why I’m the one yang carry the baby in baby carrier bukan Zyzool?? Hehehe ok Mira try jawap soalan ni hihi Masa travel kami dah tahu tugas memasing.. Memang Mira yang akan carry the baby. Abis tu best la Zyzool tak penat? Hehe jap-jap…

Continue Reading

6 Cara Mendapatkan T-Money Secara Percuma!

Haritu Mira ada kongsikan di facebook pasal T-Money percuma dari Korea Tourism Organization Malaysia (KTO Malaysia).  Mesti ada yang dah tahu melalui laman web KTO Malaysia kan? Ok harini Mira akan kongsikan cara bagaimana nak dapatkan T-Money secara PERCUMA!!!T-Money ni sebenarnya kad ala Touch & Go. Nak naik subway ke…

Continue Reading

Review: Skoot Ride On Suitcase

Ramai yang tanya pasal bag Skoot Ride On Ayra warna pink ni. Sebenarnya dah beli lama dah masa Ayra 2 tahun nak gi Bandung time tu. Tapi masa tu takla selalu pakai sebab Ayra masih nak berdukung. Jadi kalau bawak masa travel macam bawak "biawak" lak rasa. Hahaha.. Ini lah…

Continue Reading
Close Menu
Share via