Selamat Hari Kita Ke 7 Tahun

Assalamu'alaikum... Haaa ada kisah sebenarnya kenapa mira tak up-up lagi Tips ke Bangkok hehehee nak tahu tak cerita? Ok post ni Mira tujukan buat suami tercinta Zyzool! Rare betul hadiah ulangtahun perkahwinan kali ni. Bukan emas permata tapi domain baru uolssss!!! Wahhhhh hadiah apakah ni?? Selamat Hari Kita ke 7…

Continue Reading

The Marvel Experience Thailand

Jealous taw!! Zyzool & Ayra je yang masuk main dalam The Marvel Experience Thailand ni. Kiranya macam latihan untuk jdi superhero & jadi sebahagian dari Avengers haa gitu..Kanak-kanak yang ketinggian 99cm ke bawah tak boleh masuk. Alkisahnya Mira & Afya stay kat luar je.. Tu yang iolss tershopping banyak plak…

Continue Reading

21 Tips Pengembaraan ke Batam Indonesia

Cuti Raya Cina yang lepas kami berkesempatan meneroka Batam, Indonesia. Tetiba je Zyzool ajak, apalagi terus la kita pack barang-barang dalam beg gabak. Malam sebelum tu terus booked tempat tinggal & beli insurans. Hehehe.. Itinerari Batam memang Mira dah sediakan siap-siap dalam Google Drive manalah tahu kot-kot la kan ada…

Continue Reading

8 Tips Memastikan Anak Anda Gembira Sepanjang Percutian

Bercuti bersama anak kadang-kadang memenatkan. Lagi kalau anak tak nak bekerjasama. Menangis je kerjanya. Buat macamana pun anak tetap menangis. Aduh! Huaaaa stressnya cuti!!! Hehehe korang pernah ke rasa macam ni? Bagaimana nak memastikan anak anda gembira sepanjang percutian? Ok jom kami kongsikan!! Alhamdulillah kami belajar banyak cara untuk memastikan…

Continue Reading

Itinerari Seoul Korea 10 hari 9 malam

Ramai yang DM nak itinerari Seoul Korea dari kami. Maaf ya lambat!! Huaa ni baru ada kesempatan nak kongsikan dengan korang!! Sebelum tu buat korang yang bakal ke Seoul Korea sendiri ala backpack macam kami, meh kami kongsikan perbelanjaan kami ke Seoul Korea selama 10 hari 9 malam. Tiket Penerbangan: Air…

Continue Reading

Gold Coast: Go Card or Go Explore?

Aduh Aduh aduh aduh..Aduh Aduh sayang..Aduh Aduh silap besar abang..Aduh Aduh kalau kau temberang...Ok ni serius ni tak temberang ekeke... Nak pilih mana nih bila bercuti ke Gold Coast? Go Card ke Go Explore? Eh cop bukan sama je ke dua-dua kad nih? Aduh jangan temberang ok!! Dua-dua kad nih…

Continue Reading

Tips Suami Selalu Bawa Pergi Bercuti

Tahun ni je suami Mira bawak kami sekeluarga pergi bercuti ke 5 buah negara!! Tak perlu ke luar negara pon tak pe.. Dapat bercuti dalam negara pon dah seronok sangat kan?? Hehe haaa nak taw tak rahsia macamana nak suami selalu bawak kita pergi bercuti?? Ok meh Mira kongsikan dengan…

Continue Reading

50 Tips Percutian ke Seoul Korea

Buat anda yang bakal ke Korea & merancang percutian ke Korea, nak tahu tak Tips Percutian ke Seoul Korea? Hehehe meh kami kongsikan 50 Tips Percutian ke Seoul Korea kami baru-baru ini. Tips Percutian ke Seoul Korea 1. TIKET PENERBANGAN ni kalau nak murah memang kena beli awal. Biasanya memang…

Continue Reading
Close Menu