Fujiko F. Fujio Museum, Japan

Korang peminat Doraemon? Kami laki bini memang membesar dengan cerita Doraemon. Kecik-kecik dulu ingat lagi tunggu cerita Doraemon kat TV jam 7 malam. Mak bising time solat tengok TV. HihihiKami sangat teruja untuk mengunjungi muzium Doraemon ketika percutian kami ke Tokyo pada September 2017. Muzium Doraemon atau dikenali sebagai Fujiko…

Continue Reading

7 Tips di Sanrio Puroland, Japan

Korang peminat Hello Kitty? Geram tengok barang-barang comel Hello Kitty? Tempat ni wajib korang pergi kalau mengembara ke Tokyo Jepun! SANRIO PUROLAND Sanrio Puroland merupakan taman tema yang terletak di Tama Centre, Tokyo. Sanrio Puroland ini adalah taman tema indoor iaitu dalam bangunan. So tak perlu risau kalau cuaca hujan ke sejuk ke. Ada…

Continue Reading

Biskut Kapal HALAL (Alfort)

Sebelum travel ke jepun selalu baca kat blog-blog yang antara makanan yang boleh dijadikan cenderamata adalahBISKUT KAPAL!Pastu tengok belek gambar kotak biskut kapal tu cam tak sedap je hahaha (ada ke tengok dari luaran packaging biskut kapal tu??) Ni lah dinamakan“DONT JUDGE THE BOOK BY ITS COVER”hahahaSo kat jepun duk…

Continue Reading

11 Tips Membawa Anak Kecil Mengembara Ke Tokyo Jepun

Mental kena kuat nak bawak anak mengembara nih.. Lagi-lagi travel ala backpackSemua sendiri..Dari pengangkutan sendiri..Tempat tinggal sendiri..Mana nak pergi semua sendiri..So perancangan tu pentingKalau hiking kita penat bawak beg hiking kat belakang badan pastu nak kejar sunset/sunrise. Dengan penat daki gunung 80 darjah lagik. Tu tak masuk jalan berlumpur. Muke…

Continue Reading

11 Tips Percutian ke Tokyo Jepun 7 hari 6 malam

Kami acah-acah backpack ke negara matahari terbit pula kalini. Semua sendiri dari pembelian tiket flight, penginapan, pengangkutan & itinerari semua kami buat sendiri. Melalui pembacaan di google & group facebook banyak membantu persediaan kami ke Tokyo Jepun. Ramai yang tanya tips percutian ke Tokyo Jepun baru-baru ni. Izinkan mira berkongsi…

Continue Reading
Close Menu