Fujiko F. Fujio Museum, Japan

Korang peminat Doraemon? Kami laki bini memang membesar dengan cerita Doraemon. Kecik-kecik dulu ingat lagi tunggu cerita Doraemon kat TV jam 7 malam. Mak bising time solat tengok TV. HihihiKami sangat teruja untuk mengunjungi muzium Doraemon ketika percutian kami ke Tokyo pada…

Continue Reading Fujiko F. Fujio Museum, Japan

7 Tips di Sanrio Puroland, Japan

Korang peminat Hello Kitty? Geram tengok barang-barang comel Hello Kitty? Sanrio Puroland adalah tempat yang wajib korang pergi kalau mengembara ke Tokyo Jepun! Sanrio Puroland Sanrio Puroland merupakan taman tema yang terletak di Tama Centre, Tokyo. Sanrio Puroland ini adalah taman tema indoor iaitu dalam…

Continue Reading 7 Tips di Sanrio Puroland, Japan

Biskut Kapal HALAL (Alfort)

Sebelum travel ke jepun selalu baca kat blog-blog yang antara makanan yang boleh dijadikan cenderamata adalahBISKUT KAPAL!Pastu tengok belek gambar kotak biskut kapal tu cam tak sedap je hahaha (ada ke tengok dari luaran packaging biskut kapal tu??) Ni lah dinamakan“DONT JUDGE…

Continue Reading Biskut Kapal HALAL (Alfort)

11 Tips Membawa Anak Kecil Mengembara Ke Tokyo Jepun

Mental kena kuat nak bawak anak mengembara nih.. Lagi-lagi travel ala backpack Semua sendiri.. Dari pengangkutan sendiri.. Tempat tinggal sendiri.. Mana nak pergi semua sendiri.. So perancangan tu penting Kalau hiking kita penat bawak beg hiking kat belakang badan pastu nak kejar…

Continue Reading 11 Tips Membawa Anak Kecil Mengembara Ke Tokyo Jepun

11 Tips Percutian ke Tokyo Jepun 7 hari 6 malam

11 Tips Percutian ke Tokyo Jepun Kami acah-acah backpack ke negara matahari terbit pula kalini. Semua sendiri dari pembelian tiket flight, penginapan, pengangkutan & itinerari semua kami buat sendiri. Melalui pembacaan di google & group facebook banyak membantu persediaan kami ke Tokyo…

Continue Reading 11 Tips Percutian ke Tokyo Jepun 7 hari 6 malam