Read More

My Stories

Articles and Information

My Stories

Kisah selain dari kisah kembara. Kisah kehidupan kami. Saja-saja share info.. Saja-saja share cerita. Saja-saja mengisi kekosongan. Haaa gitew

image

Kuarantin 10 hari sebelum PKPD UTM

Kehidupan Kuarantin 10 hari Kuarantin 10 hari sebelum PKPD UTM Selama 10 hari lockdown sebelum ini hanya melibatkan 3 kolej termasuk kolej yang kami duduki.Alhamdulillah kebajikan warga kolej terjaga sepanjang…
image

PKPD UTM

Kehidupan PKPD UTM Hati manusia ini tidak tertahan-tahan rasa sebak di hatiBermula 3 hari kuarantin tidak boleh keluar langsung (ada sekatan) dianjakkan kepada 10 hari kuarantin kerana kes makin meningkat.Sebak…
image

First time Aafy naik kapal terbang!

Travel First time Aafy naik kapal terbang "Every time feels like my first time..."Walaupon dah pernah bawa anak yang lain naik kapal terbang ketika bayi tapi setiap kali travel pon…
image

Afya dah 4 tahun!

Kehidupan Afya 4 tahun! Happy Birthday Afya! Afya!!! Melahirkan Afya baru Ummi sedar rupanya Ummi kawin dengan mamat kpop versi jawa. Hehehe ūüėāMelahirkan Afya buat rasa trauma nak bersalin. Walaupon…
image

Happy 1st Birthday Aafy!

Kehidupan Aafy 1 tahun Happy 1st Birthday Aafy! Huaaaa my baby boy dah 1 tahun today!!!I still remember, mengandungkan Aafy tak mudah.. I dapat antenatal depression masa preggykan Aafy..Hari-hari nak…
image

Selamat Hari Raya Aildilfitri 2020!

My Stories Selamat Hari Raya Aildilfitri 2020! Pejam celik pejam celik puasa eh tahu-tahu dah raya? Selamat Hari Raya Aidilfitri 2020 buat semua pembaca MY Family Travel Blog! Lain benar…
image

Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB)

Maaf la seminggu kita tak bersiaran. Almaklumlah hantar MacBook ku yang tetiba buat hal. Adeh sedih! Tapi sekarang tidak lagi hehe. Alhamdulillah MacBook Mira dah selamat kembali ke pangkuan ku…
image

My MacBook Pro Rosak!

My Stories My MacBook Pro Rosak! My MacBook Pro rosak! Arghh tensen mak. Actually dah almost 3 years Mira pakai MacBook Pro nih. Beli tahun 2017. Memang puas hati! Dah…

Zyzool Mira Travel

Bukan travel agent taw!! Zyzool si suami pastu Mira si isteri. Mereka suka acah-acah backpackers dengan anak-anak. Setakat ini 3 orang anak Ayra, Afya & Aafy. Nak tahu lebih lagi klik button kat bawah ni. Hehehe

Top Posts

Follow

Free Registration

Join Our Club

Jom kongsikan kisah pengembaraan anda bersama anak anda di group facebook kami!

Subscribe Youtube

TV AlHijrah: Assalamualaikum
Percutian Bermakna Si Cilik