Tokyo One Piece Tower, Japan

Kami berkesempatan melawati Tokyo One Piece sewaktu kunjungan kami ke Tokyo Jepun yang lalu. Tempat ini awal-awal lagi Zyzool dah maklum pada Mira untuk masukkan dalam itinerari kami kerana Zyzool adalah peminat anime One Piece. Hehehe Mira ingat lagi dulu time study, kalau ada waktu terluang mesti Zyzool layan anime…

Continue Reading

The Skytree North Tokyo, Japan

Ramai yang bertanyakan kami penginapan kami sewaktu bercuti di Tokyo, Jepun. Ramai yang cakap cantik, murah & nampak selesa. Memang cantik pon!! Harganya juga agak murah untuk penginapan yang terletak di tengah bandar Tokyo. Mira ada kongsikan Tips Percutian ke Tokyo sebelum ini. Klik sini! 7 Tips Percutian ke Tokyo…

Continue Reading

Biskut Kapal HALAL (Alfort)

Sebelum travel ke jepun selalu baca kat blog-blog yang antara makanan yang boleh dijadikan cenderamata adalahBISKUT KAPAL!Pastu tengok belek gambar kotak biskut kapal tu cam tak sedap je hahaha (ada ke tengok dari luaran packaging biskut kapal tu??) Ni lah dinamakan“DONT JUDGE THE BOOK BY ITS COVER”hahahaSo kat jepun duk…

Continue Reading

11 Tips Membawa Anak Kecil Mengembara Ke Tokyo Jepun

Mental kena kuat nak bawak anak mengembara nih.. Lagi-lagi travel ala backpackSemua sendiri..Dari pengangkutan sendiri..Tempat tinggal sendiri..Mana nak pergi semua sendiri..So perancangan tu pentingKalau hiking kita penat bawak beg hiking kat belakang badan pastu nak kejar sunset/sunrise. Dengan penat daki gunung 80 darjah lagik. Tu tak masuk jalan berlumpur. Muke…

Continue Reading

11 Tips Percutian ke Tokyo Jepun 7 hari 6 malam

Kami acah-acah backpack ke negara matahari terbit pula kalini. Semua sendiri dari pembelian tiket flight, penginapan, pengangkutan & itinerari semua kami buat sendiri. Melalui pembacaan di google & group facebook banyak membantu persediaan kami ke Tokyo Jepun. Ramai yang tanya tips percutian ke Tokyo Jepun baru-baru ni. Izinkan mira berkongsi…

Continue Reading

Ke Manakah Kita Ayra Afya?

Hope you guys enjoy the video! New movies coming soon!! Hahaha. Mira buat movie ni masa kami dalam perjalanan ke Tokyo, Japan. Saja seronok-seronok dan kenangan buat kami sekeluarga. Apa pengalaman anda travel bersama keluarga anda? Jom kongsikan dengan mira!

Continue Reading
Close Menu