Welcome to MY Family Travel Blog

Pengembaraan bersama anak kecil

Pengembaraan Bersama

Anak Kecil

Hey! We’re Zyzool & Mira Travel —a couple of Malaysians who travel with a backpack full of kids, and we want to share our adventures with you.

We’ve been traveling for over 10 years, and have spent most of that time with our three children in tow. Our goal is to inspire you to get out there and see the world with your kids.

You can follow us on Instagram @zyzoolmiratravel, or read more about what we’ve been up to in our blog.

Zyzool Mira Travel
cropped-ZYZOOLMIRATRAVEL-pinterest-ICON-01.png
Zyzool Mira
Siapa Zyzool Mira Travel?

Selamat Datang ke
Zyzool Mira Travel Blog

Selamat Datang ke Blog Zyzool Mira Travel. Kami bukan “Travel Agency Company” taw!! Hehehe… Kami merupakan pasangan suami isteri yang suka mengembara bersama anak kecil kami setakat ini Ayra, Afya & Aafy. Pelbagai kisah & tips sepanjang pengembaraan akan kami kongsikan buat para pembaca blog kami.

Selain itu, kami juga berkongsi trip perkhemahan, aktiviti outdoor, gadget yang sesuai untuk travel dan barang-barang yang berbaloi untuk dikongsikan buat semua. Semoga perkongsian kami bermanfaat buat semua.

Jemputan ke TV AlHijrah

Percutian Bermakna Si Cilik!

Segala persoalan ini ada kami kongsikan ketika live di slot Assalamualaikum dari TV Alhijrah. Terima kasih TV AlHijrah kerana sudi menjemput kami Zyzool Mira Travel bersiaran secara langsung di studio mereka. Pengalaman yang sangat berharga buat kami sekeluarga.

As featured in

Media yang memberi sokongan

Terima kasih atas jemputan buat kami berkongsi kisah pengembaraan kami di platform berikut:

Gold Coast
IMG_5559
Gold Coast
Ke Mana ke Kita?

Destinasi Pengembaraan Zyzool Mira Travel

Belum banyak lagi tempat yang kami lawati anak beranak. Hihihi namun begitu semoga impian kita untuk menerokai dunia melihat keindahan ciptaan Allah swt ini terlaksana mudah-mudahan.

Kami kongsikan tempat-tempat menarik sekitar pengembaraan kami sekeluarga.

Travel with kids

Tips Travel Bersama Anak

Memang penat travel bersama anak ni tapi apa fungsi kekeluargaan jika setiap kali travel tinggalkan anak di rumah. Anak juga berhak gembira. Kami pilih bahagia!

Adventure Awaits, Go Find it!

Biarlah sama-sama penat,
Sama-sama bahagia,
Sama-sama happy.
We choose to be happy!

Blog and News

Kisah Terkini

Semoga makin hari makin rajin untuk menulis di blog. Hehehe tepu kan dah lama tak boleh travel nih. Perkongsian pon kadang-kadang dah merapu wakakaka. Hope korang setia membaca di blog Zyzool Mira Travel

Breakfast di Kopi Tenggek

Kopi Tenggek, Tanjung Piai So weekend haritu kiteorang 5 beranak try test sikit kat kedai makan yang tengah …

Perjalanan sehari dari JB ke Kluang menaiki keretapi! Memang tak plan pon nak pergi mana cuti CNY haritu. …

Tablet ipad computer technology tablet isolated on a empty bed with crisp white cotton sheets simple

iPad Keyboard Korang boleh je nak feel-feel macam laptop bila guna iPad nih. Ada banyak pilihan keyboard 3rd …

Apple Event 2021 Sebagaimana yang semua sedia maklum, malam tadi berlangsungnya Apple Event yang memperkenalkan beberapa device model …