Welcome to MY Family Travel Blog

Pengembaraan bersama anak kecil

Pengembaraan Bersama

Anak Kecil

We are a Malaysian (MY) family that blogs about our backpacking adventures with the kids at Zyzool Mira Travel. Featuring family-friendly travel tips, reviews, inspiration, budget and destination information from the places we’ve travelled. We’re passionate about helping other families to travel and explore the world too!

Ready to start your own adventure?

Zyzool Mira Travel
cropped-ZYZOOLMIRATRAVEL-pinterest-ICON-01.png
Zyzool Mira
Siapa Zyzool Mira Travel?

Selamat Datang ke
Zyzool Mira Travel Blog

Selamat Datang ke Blog Zyzool Mira Travel. Kami bukan “Travel Agency Company” taw!! Hehehe… Kami merupakan pasangan suami isteri yang suka mengembara bersama anak kecil kami setakat ini Ayra, Afya & Aafy. Pelbagai kisah & tips sepanjang pengembaraan akan kami kongsikan buat para pembaca blog kami.

Selain itu, kami juga berkongsi trip perkhemahan, aktiviti outdoor, gadget yang sesuai untuk travel dan barang-barang yang berbaloi untuk dikongsikan buat semua. Semoga perkongsian kami bermanfaat buat semua.

Jemputan ke TV AlHijrah

Percutian Bermakna Si Cilik!

Segala persoalan ini ada kami kongsikan ketika live di slot Assalamualaikum dari TV Alhijrah. Terima kasih TV AlHijrah kerana sudi menjemput kami Zyzool Mira Travel bersiaran secara langsung di studio mereka. Pengalaman yang sangat berharga buat kami sekeluarga.

Seperti yang dipaparkan di

Media yang memberi sokongan

Terima kasih atas jemputan buat kami berkongsi kisah pengembaraan kami di platform berikut:

Gold Coast
IMG_5559
Gold Coast
Ke Mana ke Kita?

Destinasi Pengembaraan Zyzool Mira Travel

Belum banyak lagi tempat yang kami lawati anak beranak. Hihihi namun begitu semoga impian kita untuk menerokai dunia melihat keindahan ciptaan Allah swt ini terlaksana mudah-mudahan.

Kami kongsikan tempat-tempat menarik sekitar pengembaraan kami sekeluarga.

Pengembaraan yang menyeronokkan

Tips Travel Bersama Anak

Memang penat travel bersama anak ni tapi apa fungsi kekeluargaan jika setiap kali travel tinggalkan anak di rumah. Anak juga berhak gembira. Kami pilih bahagia!

Adventure Awaits, Go Find it!

Biarlah sama-sama penat,
Sama-sama bahagia,
Sama-sama happy.
We choose to be happy!

Blog and News

Kisah Terkini

Semoga makin hari makin rajin untuk menulis di blog. Hehehe tepu kan dah lama tak boleh travel nih. Perkongsian pon kadang-kadang dah merapu wakakaka. Hope korang setia membaca di blog Zyzool Mira Travel

Quarantine concept

Selama 10 hari lockdown sebelum ini hanya melibatkan 3 kolej termasuk kolej yang kami duduki. Alhamdulillah kebajikan warga …

Illustration of blue Corona virus. 3d corona virus background.

PKPD UTM

Hati manusia ini tidak tertahan-tahan rasa sebak di hati Bermula 3 hari kuarantin tidak boleh keluar langsung (ada …

Vitamin C

Kitsui Vitamin C

Hai guys, so harini Mira nak kongsikan dengan korang satu produk dari KITSUI iaitu Vita C+ Shine. Produk …

Berkhemah di Pantai Temala Jadi pada 2 April 2021 yang lalu kiteorang satu family berpeluang camping di Pantai …